Zeeuwse mosselen

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Kerstaanbieding in de duinen

Door Peter op woensdag 3 december 2014.

Wat denk je ervan om deze kerst samen of met het gezin in natuurpark De Schoorlse Duinen door te brengen? Tussen de romantische dorpjes Bergen en Schoorl ligt het luxe vakantiepark Buiten Bergen, direct aan de rand van het brede duingebied. De huizen liggen op een onder architectuur ingericht terrein en vormen zo een mooi geheel met hun natuurlijke omgeving. De modern ingerichte huizen zijn van alle gemakken voorzien en door de grote glazen pui heerlijk licht.

Lees verder >

Kitesurfen in Egmond

Door Peter op woensdag 22 april 2015.
Categorieën:Actief

Kitesurfen is een spectaculaire vorm van watersport waarbij je door een vlieger over het water wordt voortgetrokken. Als kitesurfer sta je op een kleine surfplank en kun je door het lifteffect van de vlieger hoge sprongen boven het water maken. De vlieger zit aan je middel vast door middel van een harnas, waardoor je vooruit wordt getrokken. Kitesurfen is de snelst groeiende sport ter wereld. In Nederland wordt geschat dat er al 10.000 actieve kitesurfers zijn en wereldwijd al ruim 200.000!

Lees verder >

Hoe bouw je een mooi zandkasteel?

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.
Categorieën:ActiefKust

Het is de droom van ieder kind (en iedere vader): het perfecte zandkasteel bouwen. Een dagje aan het strand met de kinderen is niet compleet zonder het bouwen van een groot zandkasteel. Graven en scheppen, kneden en duwen: een mooie zandkasteel bouwen is nog niet zo eenvoudig.

Onderzoekers van de universiteit van Amsterdam hebben onderzocht wat er nodig is voor het mooiste zandkasteel van het strand. Hieronder hun tips:

Lees verder >