Zeker doen in Den Helder

Door Silke op dinsdag 3 juli 2018.

Als u binnenkort met uw gezin een vakantiehuis aan de Noord Hollandse kust huurt, is een bezoek aan marinestad Den Helder zeker een overweging waard. De stad is zowel in het noorden, oosten als westen omring door water en is de thuisbasis van de Nederlandse marine. Ook de boot naar Texel vertrekt vanuit Den Helder.

Een bezoek aan Den Helder betekent een veelzijdig dagje uit. Wij geven u alvast vijf goede redenen om de meest noordelijke stad van Noord Holland een bezoek te brengen:

1 Fort Kijkduin
Dit fort ligt net buiten de stad en is gebouwd in opdracht van Napoleon. U kunt het fort bekijken en een bezoek brengen aan het zee aquarium. Hier kunt u, tussen de vissen, door een glazen tunnel lopen. Vanuit het fort kunt u een mooie wandeling over het strand of door de Grafelijkheidsduinen maken.

2 Willemsoord
Willemsoord was vroeger de scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Nu is dit prachtige complex aan de rand van het centrum volledig gerestaureerd en is er van alles te doen. Er is een Marine museum met een echte duikboot, een bioscoop, een overdekte kinderspeeltuin en veel terrasjes en horeca.

3 Helderse vallei
Aan de rand van het duingebied van Den Helder vindt u bezoekerscentrum en kinderboerderij De Helderse Duinen. Hier leert u alles over dit mooie stuk natuur. U kunt er ook een kano huren of uw techniek uitproberen in het klimpark. Heel bijzonder is het blote voeten pad!

4 Nationaal Reddingmuseum
In het Nationaal Reddingmuseum wordt het verhaal van het Nederlandse reddingwezen van vroeger en nu verteld. Er is van alles te vinden dat met het overleven op het water te maken heeft. In het museum staan o.a. een aantal reddingboten tentoongesteld.

5 Zee promenade
Vanaf Fort Kijkduin loopt een promenade langs de kust tot aan de plek waar de boot naar Texel vertrekt. Deze geasfalteerde dijk van zo’n 5 kilometer nodigt uit voor een heerlijke wandel- of fietstocht. Aan het eind van de dijk is een heerlijk restaurant met uitzicht op de veerboot naar Texel. Met een beetje geluk ziet u ook Bertus, de huiszeehond van de veerhaven, zwemmen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Strand van Petten

Door Marielle op vrijdag 18 augustus 2017.

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in een authentieke badplaats die nog niet is ontdekt door massa’s toeristen? Wilt u vakantie vieren op korte afstand van mooie historische steden als Alkmaar, Amsterdam en Schagen? Dan is een vakantie aan het strand van Petten voor u de juiste keuze!

Lees verder >

Zeeuwse kust meest duurzame bestemming

Door Silke op vrijdag 23 maart 2018.

De Zeeuwse stranden zijn op de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn, de grootste toerismebeurs van Europa, verkozen tot een van de tien beste duurzame bestemmingen wereldwijd.

Lees verder >

Beste strandpaviljoen van Noord-Holland staat in Egmond aan Zee

Door Marielle op vrijdag 28 juli 2017.

Wilt u tijdens uw vakantie aan de Noord-Hollandse kust genieten van een hapje of drankje in een strandtent? Dan wordt het tijd dat u een huisje in Egmond huurt. Aan het strand van Egmond staat namelijk het beste strandpaviljoen van Noord-Holland. Paviljoen de Zilvermeeuw in Egmond aan Zee heeft volgens de jury een mooie eigentijdse inrichting, een heerlijk terras en een uitstekende bediening!

Lees verder >