Bakkum

Bakkum ligt tussen Alkmaar en Haarlem, verstopt tussen de duinen en Castricum. Het Noord Hollands duinreservaat ligt letterlijk in de achtertuin en het strand ligt op minder dan 3,5 kilometer. Bakkum heeft meerdere restaurants, waaronder Apicius, dat 1 Michelin ster heeft. 

Het dorp Castricum ligt op 1,5 kilometer en heeft diverse winkels en een paar grote supermarkten. Bij station Castricum kun je fietsen huren. De omgeving is bij uitstek geschikt voor mensen die graag fietsen en wandelen of natuurlijk gewoon lekker willen relaxen aan het strand. 

Het kunstenaarsdorp Bergen (15 km) is een leuke bestemming van een mooie fietstocht, door de duinen of door de polder. Bergen heeft leuke terrasjes maar ook een aantal galeries en museum Kranenburgh. In het voorjaar is de route naar Bergen ook erg mooi door de bollenvelden.

In de omgeving liggen ook een aantal historische steden die de moeite waard zijn: Alkmaar (10 km), Haarlem (20 km) en natuurlijk Amsterdam (30 km). De steden zijn goed te bereiken met eigen vervoer, maar ook met openbaar vervoer. Met de trein ben je in een half uur in Amsterdam.

En wil je wat meer weten over de natuur? Kom dan eens kijken in de Hoep. Dit bezoekerscentrum, op 600 meter van het centrum van Bakkum, ziet er uit als een gigantisch konijnenhol en leert de kinderen leuke dingen over de natuur van het gebied.

 

Toon vakantiehuizen