Blog

Op ons weblog informeren wij je regelmatig over de leukste vakantiehuizen, de beste bezienswaardigheden en de handigste vakantietips voor een vakantie aan de Nederlandse kust.

Wonen aan het strand

Door Silke op woensdag 17 april 2019.

Een vakantiewoning aan het strand, wie wil dat nu niet? Het is een droom van heel veel mensen om tijdens de vakantie lekker dicht bij de zee te wonen. Het is natuurlijk heerlijk om je appartement te verlaten en rustig door de duinen naar het strand te wandelen met je handdoek onder je arm. Of ’s avonds na het eten nog even gezellig met elkaar een wandeling over het strand te maken.

Lees verder >

Daarom naar Terschelling!

Door Silke op maandag 8 april 2019.
Categorieën:CultuurStrand

Terschelling is populair. Al jaren. Recessie, slechte zomers of dalende vliegprijzen lijken geen invloed te hebben op de populariteit van die Waddeneiland. Jaarlijks stappen ruim een half miljoen toeristen op de boot in Harlingen. Voor veel gasten is het niet het eerste bezoek. Herhalingsbezoek is op Terschelling de gewoonste zaak van de wereld. Generatietoerisme lijkt op Terschelling te zijn uitgevonden. Mensen die als peuter met hun ouders naar Terschelling kwamen, komen nu met hun kleinkinderen!

Lees verder >

In de meivakantie naar het strand

Door Silke op woensdag 3 april 2019.

Het voorjaar zit in de lucht! Dagen met mooi weer, regen en af en toe een fris windje wisselen elkaar nu nog af. Maar voor u het weet zitten we weer heerlijk met elkaar op een terrasje in de zon, uitkijkend over de zee!

De meivakantie is de ideale tijd om een vakantiehuis aan zee te huren. De natuur in de Nederlandse duingebieden staat volop in bloei en de zon heeft genoeg kracht zodat u zelfs al even lekker in het zand op het strand kunt neerploffen.

Lees verder >

Hoeveel strandpaviljoens heeft Nederland?

Buienradar, maar dan voor lammetjes!

Door Silke op maandag 25 maart 2019.

Op Texel worden jaarlijks meer dan 20.000 lammetjes geboren. Voor veel toeristen dé reden om in het voorjaar een paar dagen naar het grootste Nederlandse Waddeneiland te komen. Wie houdt er niet van de donzige knuffels die vrolijk springend door de wei rennen?

Dankzij www.lammetjesradar.nl, een initiatief van de Texelse VVV en 12 schapenboeren kunnen bezoekers precies volgen waar de lammetjes vandaag in de wei lopen.

Waar zijn de lammetjes te vinden?

Lees verder >

Mag ik de auto meenemen naar Ameland?

Door Silke op maandag 11 maart 2019.

Voor een vakantie naar Ameland mag de auto gewoon mee. Natuurlijk is Ameland een heerlijk fiets- en wandeleiland, maar voor een langere vakantie in een huisje op Ameland of als u wat minder goed ter been bent, is het natuurlijk fijn om de auto op het eiland bij de hand te hebben.

Hou er rekening mee dat de dorpskernen van Hollum en Nes autoluw zijn. Bepaalde straten zijn verboden voor autoverkeer en er is relatief weinig parkeerruimte in het centrum van deze dorpen.

Lees verder >

Rondje Texel fietsen

Door Silke op maandag 4 maart 2019.

Hoewel u, net als naar de Waddeneilanden Ameland en Terschelling, ook naar Texel uw auto mee mag nemen, is Texel een echt fietseiland. Bijna 150 kilometer aan fietspaden brengen u langs duinen, polder, bos en strand. U kunt uw eigen fiets meenemen of er een huren bij een van de vele fietsverhuurders op het eiland. De eerste komt u al direct tegen in de veerhaven op het eiland.

Lees verder >

Met de kinderen naar Schiermonnikoog

Door Silke op dinsdag 26 februari 2019.

Schiermonnikoog is het kleinste van de bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Het eiland is 18 kilometer lang en 4 kilometer breed. U kunt het hele eiland makkelijk in een dag rond fietsen. Gasten die voor het eerst naar Schiermonnikoog komen worden fan voor het leven of komen niet meer terug omdat ze het ‘’in ‘’één dag hebben gezien’’. De echte Schier-fans ontdekken bij ieder bezoek weer wat nieuws. Of genieten gewoon telkens weer van de heerlijke rust van de natuur op het eiland.

Lees verder >

Festivals in Zeeland

Door Silke op woensdag 20 februari 2019.

Liefhebbers van een feestje huren graag een vakantiehuis in Zeeland. In de provincie in het Zuidwesten van ons land worden - zowel aan de kust en in het binnenland - een groot aantal unieke festivals georganiseerd. Muziek, film, cultuur, lekker eten en drinken … in Zeeland is er altijd een goede reden voor een feestje.

Lees verder >

Evenementen op Terschelling

Door Silke op dinsdag 5 februari 2019.

Terschelling is een heerlijk vakantie eiland. Dit Waddeneiland van 30 kilometer lang en 4 kilometer breed biedt de bezoekers rust, natuur, mooie stranden en frisse zeelucht. Maar ook heel veel originele evenementen, het hele jaar door. Wij zetten een vijf van onze favoriete evenementen op Terschelling op een rij. Komt u ook genieten vanuit een vakantiehuis op Terschelling?

Lees verder >

Pagina's