Castricum

Castricum is een kustplaats in Noord-Holland. Het is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een heerlijke vakantie aan het strand, met de perfecte mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en de gezellige steden in de omgeving. Castricum is met haar ongeveer 35000 inwoners een van de grotere dorpen en gemeenten in de provincie Noord-Holland. Het gezellige dorp heeft duinen en een strand bij Bakkum en Castricum aan Zee. Het strand is een ideale plek om te zonnen, te zwemmen en bovendien zijn er veel watersportmogelijkheden. Achter het strand liggen de duinen, een fantastisch natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Ook zijn er diverse horecagelegenheden en winkels in de buurt, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje en leuke souvenirs kunt scoren. 

In de omgeving van Castricum zijn diverse leuke steden te bezoeken. Alkmaar is bijvoorbeeld bekend om zijn kaasmarkt, die elke vrijdag plaatsvindt. Hier kun je genieten van de sfeer en de gezelligheid, terwijl je proeft van de lekkerste kazen uit de regio. Amsterdam is ook gemakkelijk te bereiken vanuit Castricum, en biedt talloze mogelijkheden om te shoppen, een hapje te eten en cultuur te proeven. Ook zijn de diverse bollenvelden in de omgeving een bezoekje waard.

Castricum is dus de ideale vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en cultuur. Het strand, de zee, de duinen en de steden in de omgeving bieden diverse mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van alles wat Noord-Holland te bieden heeft. 

Toon vakantiehuizen