IJmuiden

IJmuiden is een kustplaats in de gemeente Velsen, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het Noordzeekanaal is daar via de sluizen met de Noordzee verbonden. In de havenmond ligt het Forteiland, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

IJmuiden heeft vier havens, de vissershaven en een visafslag, de haringhaven, de IJmondhaven en Seaport Marina IJmuiden, een haven voor de recreatievaart. IJmuiden is hiermee de derde haven van het land. Alleen de havens van Rotterdam en Amsterdam zijn groter. IJmuiden is tevens de grootste vissershaven van Nederland. Vanuit de vissershaven van IJmuiden vaart ook een veerdienst op Newcastle.

In IJmuiden zijn 3 stranden, die ideaal zijn voor actieve en dynamische water- en strandsporten en daarnaast ook ideaal voor families en recreatieve strandbezoekers

Strand Noordpier
Ligging ten noorden van het Noordzeekanaal, het best bereikbaar via Wijk aan Zee. Dit strand is geschikt voor actieve watersporten, door de ligging van de Noordpier ontstaat er een golfstroming die zeer geschikt is voor wind- en kitesurfen.

Strand IJmuiden aan Zee
Ligging bij de jachthaven Marina Seaport IJmuiden, bereikbaar via de borden Strand IJmuiden aan Zee. Dit strand is geschikt voor actieve watersporten, door de ligging van de zuidpier ontstaat er een golfstroming die zeer geschikt is voor wind- en kitesurfen.

Strand IJmuiderslag
Ligging ten zuiden van het strand van IJmuiden aan Zee en het best bereikbaar via borden IJmuiderslag. Het zuidelijke deel van dit strand is een hondenlosloopgebied en door het brede strand is dit gedeelte van het strand zeer geschikt boor kitebuggying en strandzeilen.

Toon vakantiehuizen