Sint Maartensvlotbrug

Sint Maartensvlotbrug is een klein dorp in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het dorp is gelegen in de gemeente Hollands Kroon en ligt aan de oever van het IJsselmeer. Sint Maartensvlotbrug is vooral bekend om de gelijknamige brug die het dorp verbindt met de stad Medemblik.

Het dorp heeft een rijke historie, die teruggaat tot de middeleeuwen. Er zijn verschillende historische gebouwen te vinden, zoals de Sint-Maartenskerk en het voormalige gemeentehuis. Ook zijn er diverse monumenten te vinden in het dorp, zoals het oorlogsmonument en het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. 

Er zijn verschillende voorzieningen in het dorp, zoals een supermarkt, een bakker en een slager. Het dorp heeft ook een aantal restaurants, waarvan sommige gevestigd zijn aan de oever van het IJsselmeer. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving, waaronder een route langs de oever van het IJsselmeer. Het dorp is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de steden Medemblik en Enkhuizen.

Toon vakantiehuizen