Serooskerke

Serooskerke ligt tussen Middelburg en het strand van Vrouwenpolder. Het is een typisch Walchers dorp met een kleine dorpskern, bestaande uit kerk met kerkplein en een aantal boerderijen daaromheen. Serooskerke, ook wel Seroos genoemd, is herkenbaar aan de lintbebouwing en de forse 15e eeuwse toren van de Johanneskerk. 

In de zomermaanden zijn de weilanden rond Serooskerke gevuld met paarden. Liefhebbers van de ruitersport kunnen hier hun hart ophalen!

Rond molen De Jonge Johannes is een speelparadijs voor kinderen ingericht met talloze speeltoestellen, een avonturenparcours, minigolfbaan, kabelbaan en zandspeelplaats. Breng ook eens een bezoek aan de Johanneskerk. Deze kerk is gebouwd in de 12e eeuw en stelt zijn deuren in juli en augustus elke woensdag en zaterdag open voor bezoekers. 

In 1966 kreeg Serooskerke nationale faam door een waardevolle historische vondst. Een boerenknecht stuitte bij het graven op een gouden munt. Maar daar bleef het niet bij. Niet lang na de vondst werden er namelijk ruim duizend gouden munten opgegraven. Van de opbrengst van de goudschat werd in Serooskerke een zwembad gebouwd met een toepasselijke naam: De Goudvijver. In 1979 werd opnieuw een muntschat gevonden; dit keer waren het 850 zilveren munten.

Toon vakantiehuizen