5 leuke winteractiviteiten om samen met uw kinderen te doen

Het is de tijd dat de wereld prachtige kleuren aanneemt en u uitnodigt om aan de slag te gaan. Maar wat kunt u nou  samen gaan doen? Ideeën bedenken is soms best lastig. Daarom hebben wij een aantal leuke activiteiten voor u op een rijtje gezet.

1. Knutselen met materialen uit de natuur

Er is zoveel te ontdekken in de natuur.  Prachtige bladeren, kastanjes, eikels en dennenappels. Of mooie takken en een stukje mos, het is allemaal te vinden in het bos.  Door de natuur wandelen en wat mooie materialen meenemen is iets dat we allemaal kennen uit onze jeugd.  Wat is nu leuker dan dit doorgeven aan onze kinderen. 

Ga lekker samen naar buiten om materialen te verzamelen. Als u dan thuiskomt, kan er lekker geknutselt worden. Maak poppetjes met satéprikkers, droog de bladeren tussen een boek of maak bijvoorbeeld eens een kijkdoos.  Laat de kinderen hun creativiteit uiten en doe zelf gezellig mee. Samen genieten.

2. Trek de favoriete bordspelletjes uit de kast

Niet al het winterweer is even uitnodigend. Hoewel springen in de regenplassen leuk kan zijn, zit u tijdens stromende regenbuien waarschijnlijk liever binnen. Dat hoeft natuurlijk niet saai te zijn. Zet een pot thee, verzamel iedereen rond de tafel en pak de favoriete spelletjes erbij. Monopoly is een garantie voor een lange zit met veel lol. Catan of Uno zijn leuk om met alle leeftijdscategorieën samen te spelen. Of misschien gaat u lekker ouderwets Ganzenborden of een potje pesten. Opties genoeg. Een bezoekje brengen aan de speelgoedwinkel om een nieuw spel te kopen kan natuurlijk ook.  Al eens gehoord van De Kwakzalvers van Kakelenburg? Een gezelschapsspel is een fantastische manier om wat familietijd door te brengen. Dus schud de kaarten en laat het spel beginnen.

3. Maak wat lekkers voor de vogels

Wat zijn vogeltjes toch enorm schattig, of niet? Hoe leuk is het om in de wintermaanden een aantal vogeltjes in uw tuin te zien op hun trektocht naar het zuiden. U kunt de reis wat makkelijker voor ze maken. Tuurlijk kunt u gewoon een vetbol of vogelvoeder ophangen. Het is natuurlijk leuker om dat zelf te maken. 

Online zijn talloze ideeën te vinden. Eén van onze favorieten is de pindakaasrol. Neem een lege wc-rol en smeer die in met pindakaas. Rol die door een bakje vogelzaad, trek er een touwtje door heen en voilà!  Zelfgemaakt vogelvoer waar de vogels van zullen smullen.

4. Kook de sterren van de hemel

Wat is er gezelliger dan een op een gure winterdag samen de keuken in te duiken.  Er zijn genoeg leuke recepten om samen te maken. Blader met elkaar door een kookboek of doe online inspiratie op. Wat dacht u van een winterse stamppot zoals hete bliksem of een stoofpotje met pompoen.  Of een klassieke Apfelstrudel? Er zijn zo veel leuke recepten die garant staan voor een heerlijke middag samen koken of bakken. 

5. Geniet alvast van de voorpret voor de vakantie

De beste manier om van de vakantie te genieten is door er met zijn allen er even lekker een weekje op uit te gaan.  Het plezier kan ver daarvoor natuurlijk al beginnen. Is het niet superleuk om rond te kijken naar leuke vakantieverblijven, dagjes uit op te zoeken en uit te kijken naar dat lekkere weekje weg?

Geniet van de voorpret door nu alvast een leuke vakantie in de winter te plannen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een leuk vakantiehuisje?  Buiten kunt u met zijn allen lekker wandelen en genieten van de prachtige en misschien wel bevroren natuur.

Bekijk vakantiehuizen in januari

De zekerheid van: