7 tips voor een geweldige kerst aan de kust

De Schoorlse Duinen, een uitgestrekt en divers natuurgebied in de kop van Noord-Holland, is een prachtige plaats om in de winter te bezoeken. Vanuit een vakantiehuis in de buurt kun je naar hartenlust van de natuur genieten. Een kerst in dit gebied biedt een ervaring als nergens anders. In de omgeving is rondom de kerstdagen zeker veel te beleven. Wij hebben een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet.

Kerstactiviteiten voor de kinderen

1. Ga schaatsen op de ijsbaan

In Bergen en Schoorl liggen allebei natuurijsbanen, beheerd door vrijwilligers van lokale sportverenigingen. Bij sterke vorst kan hier in de winter dus geschaatst worden. Wanneer was de laatste keer dat je op schaatsen stond? Waag opnieuw een poging, of neem je kinderen mee en leer hen op schaatsen te staan. De eerste stapjes gaan vaak met twijfel, maar in no-time zullen ze rondjes om je heen rijden. Dus haal die schaatsen uit de kast en ga ervoor!

2. Beleef een wintersprookje

Wist je dat er in het bos van de Schoorlse Duinen ook sprookjeswezens wonen? Tussen 29 december en 2 januari kun je ze zelf ontmoeten bij de voorstelling Wintersprookje in het Kindertheater. Ellfje Fier, Oehoet, Muis en Kabouter Zako bereiden een winterfeest voor en beleven de leukste avonturen. De voorstelling vindt plaats in het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Meer informatie vind je op hun website.

3. Ga op ontdekkingstocht door duinen

De Schoorlse Duinen zijn een prachtig natuurgebied waar veel te ontdekken valt. Dat geldt zeker ook voor de kinderen. Er zijn veel wandelroutes beschikbaar met speciale verhaallijnen en opdrachten voor kinderen van alle leeftijden. De kleine kinderen kunnen het Dierenvriendjespad volgen en een dierenvriendjesdiploma verdienen. Voor oudere kinderen is er een route vol puzzels waar ze kunnen proberen de boswachterscode te kraken. De routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar bij het Buitencentrum in Schoorl. Trek eropuit en ontdek welke geheimen het bos verborgen houdt.

 

Activiteiten voor de sportievelingen rond de kerst

4. Maak een tocht met de e-bike

In de omgeving van de Schoorlse Duinen liggen veel verschillende fietsroutes. Deze nemen je mee langs de mooiste uitzichten en bezienswaardigheden. De routes zijn beschikbaar in verschillende lengtes en met verschillende thema’s, dus er is geheid een route die bij jou past. Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen, maar in de omgeving worden ook e-bikes verhuurd. Kies een route, maak een lunchpakketje klaar en trek eropuit.

5. Maak een wandeling bij volle maan

In het licht van de volle maan krijgt het prachtige duinlandschap haast iets magisch. Ervaar deze pracht zelf tijdens een wandeling met een gids en sterrenkundige. Op 19 december nemen zij je mee en vertellen ze je over de maan en het gebied. Zij weten als geen ander de meest interessante verborgen plekjes te vinden. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de nachtelijke stilte en de natuur.

 

Kunst en cultuur aan de kust

6. Museum Kranenburgh

In Bergen vind je Museum Kranenburgh. Dit museum biedt tentoonstellingen met wisselende collecties. Aanschouw kunst van nationale en internationale kunstenaars, en laat je verrassen door dit unieke werk. Er worden ook geregeld workshops georganiseerd voor hen die zelf hun creatieve kant willen verkennen. Kortom, een leuk en interessant uitje.

7. Musea in Alkmaar

Is jouw partner een kaasliefhebber, bierfan of Beatlesfanaat? Heb jij al een pakket speciaalbiertjes of een nostalgische Beatlesplaat klaarliggen voor onder de boom? Maak van je cadeau een ervaring met een bezoek aan een van de speciale musea. Alkmaar heeft musea over al deze onderwerpen en meer. Tijdens de kerstvakantie zijn ze zeker een bezoekje waard.

 

Ben jij ook klaar voor een unieke kerst aan de kust om nooit te vergeten? Boek dan een comfortabel vakantiehuis en laat de voorpret beginnen! Wees er snel bij en boek nu jouw favoriet.

Vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust

De zekerheid van: