De 5 mooiste dorpen van Zeeland

Een vakantie in Zeeland is een onvergetelijke vakantie. Bij een bezoek aan de meest zuidelijke kustprovincie van ons land merk je dat je in een bijzonder stuk van ons land terecht bent gekomen. Hier leven de bewoners al eeuwenlang met wind en water en veel van de prachtige dorpen danken zelfs hun bestaan aan de aanwezigheid van het zeewater.

Tijdens je vakantie is het meer dan de moeite waard om – bij voorkeur op de fiets – een flink aantal van de mooiste dorpen in de provincie te bezoeken. Wij zetten onze top vijf (in willekeurige volgorde!) alvast voor je op een rij.

1. Zoutelande

Misschien ken je deze plaatsnaam wel van de hit uit 2018 van de popgroep Bløf. Zoutelande ligt bijna op de kop van Walcheren, in het hart van Zeeland. Samen met Diskhoek en Westkapelle vormt Zoutelande de Zeeuwse Riviera. Breng eens een bezoek aan de 13 -eeuwse Catharinakerk en het Bunkermuseum Zoutelande.

2. Brouwershaven

Brouwershaven ligt direct aan het Grevelingenmeer en is een van de beschermde stads- en dorpsgezichten van Zeeland. Dankzij de Deltawerken kreeg het plaatsje een betere verbinding met de rest van de provincie en een grote jachthaven. In Brouwershaven worden jaarlijks veel gezellige evenementen gehouden. Je kan bijvoorbeeld een speurtocht maken door het Brouws museum of treed in de voetsporen van Jacob Cats en maak een rondwandeling.

3. Bruinisse

Dit gezellige dorpje ligt op het eiland Schouwen-Duivenland, in het noordoosten van de provincie Zeeland. Bruinisse staat bekend als het mosseldorp van Schouwen-Duiveland. Elk jaar wordt begin juli de opening van het mosselseizoen gevierd met de drie dagen durende visserijdagen.

4. Dreischor

Dreischor is het best bewaarde ringdorp van Nederland. De 14-eeuwse Sint Adriaanskerk vormt het hart van het dorp en om de kerk heen zijn de straten als ringen aangelegd. Het mooie oude dorp is officieel een beschermd dorpsgezicht.

5. Groede

Dit is een van de minder bekende plaatsen aan de Zeeuwse kust. Hier vind je geen appartementencomplexen of grote bungalowparken. Wel rustige, brede stranden en een prachtig duingebied waar je heerlijk kunt wandelen. Groede is ook een artistiek dorp met een jaarlijks terugkerend kunstfestival.

Naast deze vijf prachtige dorpen heeft Zeeland nog veel meer prachtige plekjes. Wat dacht je van de historische steden Middelburg en Zierikzee, de Deltawerken, de kilometers lange brede stranden, de heerlijke restaurants… Genoeg om een aantal nachtjes te blijven!

Bekijk meteen beschikbare vakantiehuizen in Zeeland

De zekerheid van: