De mooiste bollenvelden aan de kust

Als je toeristisch Nederland in 3 clichés wilt beschrijven, horen kaas, molens en tulpen daar zeker bij. Met onze prachtige tulpenvelden zijn we zelfs uniek in de wereld. Bloembollen worden ook op steeds meer plekken in Nederland verbouwd. In ons land zijn maar liefst 25.000 hectares aan bollenvelden te vinden. Dat zijn duizenden hectares meer dan een aantal jaar geleden. Het grootste deel van de bollenvelden ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Maar wanneer bloeien de bloembollen? Tussen half maart en half april zijn de tulpen in volle bloei in de Nederlandse kustprovincies. Natuurlijk kun je dan een bezoek brengen aan de Keukenhof in Lisse, maar wil je bollenvelden in het ‘’wild’’ spotten? Dan moet je bij onze 3 favoriete bloembollen locaties zijn.

Top 3 bollenvelden

Hier vind je de mooiste tulpenvelden aan de kust:

1. Bollenvelden bij Limmen

Tussen Castricum en Uitgeest aan de Noord Hollandse kust ligt Limmen. Rond het dorp liggen prachtige bollenvelden, tot aan de duinen bij Castricum en Bakkum. In het voorjaar worden in Limmen de Bloemendagen georganiseerd. Het hele dorp staat dan vol bloemen mozaïeken.

Vakantiehuizen in de omgeving van Limmen

2. Bollenvelden rond Leiden

Ten westen van Leiden rijd je direct de Bollenstreek in waar de beroemde bollendorpen Lisse en Noordwijk liggen. Toch is het zeker de moeite waard om in de directe omgeving van Leiden de tulpenvelden te bekijken. Dit kun je mooi combineren met een bezoekje aan de stad!

Vakantiehuizen in de omgeving van Leiden

3. Bollenvelden bij Den Helder

Den Helder heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen de boot naar Texel. Het historische stadscentrum is de moeite van het bezoeken waard, maar vergeet niet de bloemenvelden net buiten de stad. Tussen Den Helder en Julianadorp zijn verschillende kleurrijke tulpenvelden te vinden.

Vakantiehuizen in de omgeving van Den Helder

De zekerheid van: