De mooiste strandwandelingen van Nederland

Uitwaaien kan nergens zo goed als aan zee. Het is heerlijk om met het geluid van de zee en de meeuwen en de blik op de horizon te ontspannen. Natuurlijk kunt u overal heerlijk over het Nederlandse strand lopen maar wij hebben drie tips voor de mooiste strandwandelingen van ons land op een rij gezet.

Ga voorbereid wandelen op het strand

Wandelen aan het strand is heel wat anders dan een wandeling door het bos of de stad. De ondergrond is zacht en de elementen zoals wind en zon hebben vrij spel. Neem een kleine rugzak met water of sportdrank mee en zorg voor een paar tussendoortjes, die voor voldoende energie zorgen. Kies voor stevige wandelschoenen met een Gore-Tex membraan zodat u droge voeten houdt. Kijk naar de weervoorspellingen en draag zoveel mogelijk kleding in laagjes.

Drie prachtige wandeling over het strand:

Wandelen naar De Kerf Bergen aan Zee (6,22 km lang)
Vanaf de parkeerplaats in het centrum van Bergen aan Zee volgt u de door PWN uitgezette routes door de duinen richting De Kerf. U wandelt door hoge duinen met prachtige vergezichten. Na verloop van tijd komt u in de Schoorlse duinen. Vlakbij de zee komt u in het natuurgebied De Kerf. De Kerf is een inham in de duinen waar zeewater bij hoogtij het land in kan stromen. In 1997 is De Kerf gegraven en ze geldt als eerste grote voorbeeld van ‘dynamisch kustbeheer’. Terug naar Bergen aan Zee wandelt u over het strand, lekker uitwaaien op het laatste stuk en dan genieten van een (warm) drankje in een strandtent.
Start: parkeerplaats aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee

Bekijk vakantiehuizen rond Schoorl en Bergen aan Zee

Familiepad De Slufter Texel (0,8 kilometer)
Op Texel, tussen de Muy en de Eierlandse Duinen ligt de Slufter, het bekendste natuurgebied van het eiland. Het is een grote kweldervlakte tussen twee zanddijken in. Het bijzondere is dat deze kwelder aan de Noordzeekust ligt. Kreken met zout water stromen dwars door het gebied. Als het stormt uit het noordwesten loopt het gebied onder water. Ontdek de adembenemende Slufter via het familiepad, een half-verhard pad dat toegankelijk is voor onder meer rollators, scootmobiels en kinderwagens. 
Start: Slufterweg 1A, 1795 KM De Cocksdorp

Bekijk vakantiehuizen op Texel

Cadzand-Bad, Zeeland (12 kilometer)
Natuurgebied Het Zwin ligt op de Nederlands-Belgische grens. Het is een heerlijk wandelgebied met veel rust, ruimte en schitterende landschappen. Het Zwin was vroeger een zeearm van formaat en is nu een fraai natuurgebied waar de zee regelmatig het land overspoelt. Overal groeit lamsoor en op het strand is de kans groot dat u fossiele haaientanden vindt. Deze zijn hier door de februaristorm van 1953 terecht gekomen.
Wandelroutes kun u ophalen bij het lokale toeristenbureau Boulevard de Wielingen 44D, 4506 JK Cadzand

Bekijk vakantiehuizen rond Cadzand-Bad

De zekerheid van: