De top 5 Noord-Hollandse steden om te bezoeken

Naast de lange kustlijn en vele stranden van Noord-Holland zijn er veel enorm leuke steden te vinden. Onze hoofdstad Amsterdam is natuurlijk een must-see, maar zijn er veel andere steden die een bezoekje waard zijn. Beleef de Nederlandse geschiedenis op zijn best.

1. Alkmaar

Alkmaar is dé stad voor echte kaasliefhebbers. Elke vrijdag vindt u er de kaasmarkt op het Waagplein, een hele happening. De markt is aanwezig van april tot en met september. Dit is de plek waar de kaas nog op traditionele wijze wordt verhandeld. Vergeet bij uw bezoek dan ook zeker niet een lekker kaasje mee te nemen. Maar kaas is niet het enige dat Alkmaar zo aantrekkelijk maakt. Ook als u niet van kaas houdt, kunt u genieten van deze stad. De mooie grachten en het historische centrum zijn zeker een bezoek waard. U kunt hier zelfs een paddle boot huren of een stadstocht maken.

Vrouw die kaas verkoopt op de kaasmarkt in Alkmaar

2. Haarlem

Houdt u niet zo van de drukte van Amsterdam, maar wilt u wel dezelfde sfeer proeven? Dan is Haarlem perfect. Het heeft speelse grachten, hofjes en gebouwen waardoor u uw ogen uitkijkt. Het winkelen is hier perfect voor het scoren van unieke items.  In deze stad bevinden zich namelijk heel veel kleine boetiekjes die nergens anders te vinden zijn.  Ook kunt u  hier van alles te weten komen over de kunst uit de Gouden Eeuw. Bijvoorbeeld in het beroemde Frans Hals museum. Of wat dacht u van een hofjes wandeling. Een dagje Haarlem is erg afwisselend en dus zeker een aanrader.

Grachten met rondvaartboot in Haarlem

3. Volendam

Alle visliefhebbers opgelet. Volendam is dé stad voor mensen die van vis houden. Als u besluit om naar Volendam te gaan, kunt u de kans om de beste vis (zeggen ze zelf) te proeven, natuurlijk niet aan u voorbij laten gaan. Deze havenplaats heeft nog veel meer leuke dingen te bieden. U kunt u verkleden in Hollandse klederdracht om er een onvergetelijke foto van te laten maken of maak een boottocht naar het dorpje Marken. En er is natuurlijk een goede kans om een bekende Volendammer tegen te komen. Kortom het is zeer de moeite waard! 

Centrum van visstad Volendam

4. Hoorn

Hoorn is een stad vol geschiedenis. In deze belangrijke handelsplaats uit de 17e eeuw valt er veel te leren over de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). De tijd van de bekende zeevaarders en de invoer van specerijen. Het is goed te zien aan de vele pakhuizen en de grote zeilschepen in de haven. Ook heeft Hoorn veel musea. Hoe u de stad wilt ontdekken is helemaal aan u. Of het nou te voet is of met de water taxi. Of nog mooier met de bijzondere stoomtram. Eén ding is zeker. Een bezoek aan Hoorn is een bijzondere ervaring!

Oude VOC schepen in de haven van Hoorn

5. Zaandam

Wanneer u besluit om naar Zaandam te gaan, mag u zeker niet de Zaanse Schans overslaan. Met alle kleine oude huisjes en pakhuizen voelt het bijna alsof u zich in de 18e of 19e eeuw bevindt. De iconische molens moeten natuurlijk ook op de foto. De binnenstad van Zaandam is zeker de moeite waard om te bezoeken.  Hier bevindt zich ook een klompenmakerij en het eerste winkeltje van Albert Heijn dat nu een museum is. Deze stad staat op de tweede plek in rij als Beste Binnenstad van Nederland. 

Molens bij de Zaanse Schans

U heeft natuurlijk nooit genoeg aan een dag om deze leuke steden te bezoeken. Boek snel een accommodatie en ontdek Nederland als nooit tevoren.  

Bekijk vakantiehuizen

De zekerheid van: