De top 5 Noord-Hollandse steden om te bezoeken

Naast de lange kustlijn en vele stranden van Noord-Holland zijn er ook veel enorm leuke steden te vinden! Onze hoofdstad Amsterdam is natuurlijk een must-see, maar zijn er nog vele andere steden die een bezoekje waard zijn. Beleef de Nederlandse geschiedenis op zijn best in de onderstaande steden:

1. Alkmaar

Alkmaar is dé stad voor echte kaasliefhebbers! Elke vrijdag vind je er de kaasmarkt op het Waagplein, een hele happening! De markt is er van april tot en met september en is de plek waar de kaas nog op traditionele wijze wordt verhandeld. Vergeet dan ook zeker niet een lekker kaasje mee te nemen! Maar kaas is niet het enige wat Alkmaar zo aantrekkelijk maakt. Ook als je niet van kaas houdt, kan je genieten van de mooie grachten en het historische centrum.

Vrouw die kaas verkoopt op de kaasmarkt in Alkmaar

2. Haarlem

Houd je niet zo van de drukte van Amsterdam, maar wil je wel dezelfde sfeer proeven? Dan is Haarlem perfect! Het heeft speelse grachten, hofjes en gebouwen waardoor je je ogen uitkijkt. Het winkelen is hier extra leuk als je unieke items wilt scoren; er zitten namelijk heel veel kleine boetiekjes die je nergens anders vindt! Dat was nog niet alles, want je kan alles leren over de kunst uit de Gouden Eeuw in beroemde musea zoals het Frans Hals museum. Een dagje Haarlem is erg afwisselend en dus zeker aan te raden!

Grachten met rondvaartboot in Haarlem

3. Volendam

Alle visliefhebbers opgelet! Volendam is dé stad voor jullie. Als je besluit om naar Volendam gaat, kan je de kans om het beste vis (zeggen ze zelf) te proeven natuurlijk niet voorbij laten gaan. Deze havenplaats heeft naast vis ook nog andere leuke dingen te bieden. Kleed je in Hollandse klederdracht en maak een onvergetelijke foto of maak een boottocht naar het dorpje Marken, ook zeker de moeite waard! Zo ben je zeker wel een dag zoet.

Centrum van visstad Volendam

4. Hoorn

Hoorn is een stad met veel geschiedenis. In deze belangrijke handelsplaats uit de 17e eeuw is er veel te leren over de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), bekende zeevaarders en specerijen. Het is te zien in de vele pakhuizen, grote zeilschepen in de haven en de vele musea. Hoe je de stad wilt ontdekken is helemaal aan jou te voet, met de water taxi of met de bijzondere stoomtram. Je weet één ding zeker als je Hoorn bezoekt; het wordt een bijzondere ervaring!

Oude VOC schepen in de haven van Hoorn

5. Zaandam

Wanneer je besluit om naar Zaandam te gaan, mag je zeker niet de Zaanse Schans overslaan! Met alle kleine oude huisjes en pakhuizen waar onder andere klompen gemaakt worden, voelt het bijna alsof je in de 18e of 19e eeuw bent. De iconische molens moeten natuurlijk ook op de foto! Ook de binnenstad van Zaandam is leuk om te bezoeken en is zelfs uitgeroepen als tweede voor de prijs van Beste Binnenstad.

Molens bij de Zaanse Schans

Je hebt natuurlijk niet genoeg aan 1 dag om deze leuke steden te bezoeken. Boek snel een accommodatie en ontdek Nederland als nooit tevoren!  

Bekijk vakantiehuizen

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal