Fietsen rond Bergen en Schoorl

Noord Kennemerland is de regio rond de plaatsen Alkmaar, Bergen, Castricum, Graf De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer. Het is een heerlijk fietsgebied vol afwisseling in landschap en met prachtige natuur. Het ene moment fiets je tussen de polders rond Langedijk en Schermer terwijl je een paar kilometer verderop in het afwisselende duinlandschap van het Noord Hollands Duinreservaat rijdt. Het strand is nooit ver weg en op de fiets kom je op de mooiste, stille plekjes langs de kust.

Als je verblijft op vakantiepark Buiten Bergen kun je met de fiets letterlijk alle kanten op. Op minder dan 15 minuten fietsen van ons park bent je in het centrum van de prachtige dorpen Bergen of Schoorl en binnen een half uur sta je – na een prachtige fietstocht door het duingebied – aan het strand!

Zelf je route samenstellen rond Schoorl

Hugo Bollen is een voormalig mijningenieur uit Limburg. In de jaren ’90 van de vorige eeuw bedacht hij het Nederlandse Fietsknooppunten systeem. Met deze gebruiksvriendelijke bewegwijzering kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van alle fietsroutes.

Het eerste fietsroute netwerk werd in 1995 geopend in het noordoosten van Limburg. Inmiddels is vrijwel heel Nederland voorzien van fietsknooppunten.

Ook rond Bergen en Schoorl is een uitgebreid fietsknooppunten netwerk. Hiermee maak je een prachtige tocht door de Schoorlse Duinen, langs het kunstenaarsdorp Bergen, het strand van Bergen aan Zee en ontdek je het nieuwe strand bij de Honds Bossche zeewering.

De zekerheid van: