Hoe kom ik met het openbaar vervoer op het strand?

De meeste badplaatsen in Nederland zijn uitstekend bereikbaar met de auto of de fiets. Maar als u geen auto heeft of gewoon een dagje naar het strand wilt zonder de auto te gebruiken… welke stranden zijn dan goed bereikbaar?

Met trein of bus naar zee

Het strand of een vakantiehuis aan de kust kan je ook prima met het openbaar vervoer bereiken. Zo voorkom je dat je in de file komt te staan, je auto (betaald) moet parkeren of nog een stuk moet lopen om op het strand te komen. Hieronder geven we van een aantal van de meest populaire badplaatsen aan én hoe je er eenvoudig en snel met het openbaar vervoer kan komen!

Met openbaar vervoer naar Renesse

Als je vanuit het noorden of het oosten van het land naar Renesse in Zeeland wilt, kan je met de trein naar Rotterdam reizen. Vanaf Centraal Station Rotterdam kan je via de interliner naar Zierikzee reizen. Hier neem je de bus naar Renesse.

Met openbaar vervoer naar Domburg

Op het treinstation van Middelburg kan je de bus naar Domburg nemen. Binnen een half uur sta je op het brede strand van Domburg!

Bekijk vakantiehuizen in Zeeland

Met openbaar vervoer naar Noordwijk aan Zee

Vanaf treinstation Leiden vertrekken zeer regelmatig bussen en trams naar Noordwijk aan Zee. Je bent binnen een half uur op het strand.

Met openbaar vervoer naar Scheveningen

Scheveningen is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal kan je met de tram of bus binnen een kwartiertje naar het strand Scheveningen. De trams en bussen richting Scheveningen rijden de hele dag van 7:00 tot 24:00 uur, ongeveer elke 10 minuten.

Bekijk vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Met openbaar vervoer naar Zandvoort

Zandvoort heeft een eigen treinstation! Zo kom je filevrij en uitgerust aan het strand.

Met openbaar vervoer naar Egmond aan Zee

Station Alkmaar is de plek waar je de bus naar Egmond aan Zee kunt nemen.

Met openbaar vervoer naar Bergen aan Zee

Als je met de trein naar Alkmaar reist, kan je daar met bus verder naar Bergen. In Bergen moet je alleen overstappen op de buurtbus naar Bergen aan Zee. Vanaf station Alkmaar sta je binnen 40 minuten aan het strand.

Bekijk vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust

Met openbaar vervoer naar Texel

Het grootste Nederlandse Waddeneiland is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Je reist met de trein naar Den Helder en vanaf het station kan je met de bus naar de veerhaven. Hier vertrekt ieder uur de boot naar Texel.

Bekijk vakantiehuizen op Texel

Met openbaar vervoer naar Terschelling

Arriva verzorgt de treinverbinding tussen Leeuwarden en Harlingen. Met de bus uit de richting Sneek of Leeuwarden kan ook, maar let wel op dat niet alle busdiensten even goed aansluiten op de boot.

Vanaf station Alkmaar gaat er in de zomer een directe busverbinding (Q-liner) naar Leeuwarden. Je dient bij halte Zurich (bus parkeerplaats) over te stappen op de bus naar Harlingen Haven.

Bekijk vakantiehuizen op Terschelling

De zekerheid van: