Hoogste duin van Nederland - durf jij het aan?

Het Nederlandse duinlandschap is de smalle strook tussen de zee en het binnenland. De duinstrook die parallel aan het strand bestaat, noemt men jonge duinen. Deze duinen zijn vanaf de middeleeuwen ontstaan en ontwikkelen zich vooral aan de zeekant. Door de wind wordt voortdurend vers zand aangevoerd waardoor de duinen steeds hoger opgroeien. Zo hebben de duinen langs de Nederlandse kust een gemiddelde hoogte van zo'n 25 meter bereikt. 

Klimduin voor het hele gezin

In Schoorl ligt, met een hoogte van 54 meter, het hoogste duin van Nederland. Dit klimduin is een echte attractie voor de hele familie. Het duin begint letterlijk in het centrum van Schoorl. Aan de voet van het duin zijn winkeltjes en heel veel horeca met gezellige terrasjes (in de winter ook heerlijk verwarmd). Ouders kunnen hier iets drinken terwijl de kinderen zich in het zand vermaken. Want geloof mij maar, voor kinderen is er niets leukers dan het duin te beklimmen en dan met een noodgang naar beneden te rollen. 

Klimduinrun

De KlimduinRun is een uniek sprintevenement georganiseerd op de Klimduin in Schoorl. Met een lengte van ongeveer 100 meter lang is het klimduin tijdens de klimduinrun een echte uitdaging voor sportievelingen. In 2013 wist Seppe Thys de 100 meter in iets minder dan 24 seconden naar boven te rennen! Op de laatste zondag van september kun jij proberen dit record te breken.

Kom je binnenkort liever een keer van het klimduin van Schoorl afrollen? Of gewoon een kopje koffie drinken aan de voet van het duin? Bekijk dan onze vakantiehuizen in Schoorl en maak er een gezellig weekend weg van!

 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal