Kanovaren op zee

Als je op het strand staat, lijken de golven op de Noordzee meestal niet zo hoog. Maar schijn bedriegt; eenmaal op het water is alles anders. Wanneer er een beetje wind staat verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn en wordt het de hoogste tijd... om met een kajak de zee op te peddelen! 

Heb jij een vakantiehuis gehuurd in de buurt van Schoorl en heb je zin in een uniek avontuur op zee? In Hargen aan Zee is een strandpaviljoen waar Schoorlactief haar thuisbasis heeft. Hier kun je van april tot oktober terecht voor een cursus branding kajakken. Bij deze sport worden behendigheid en een beetje lef met elkaar gecombineerd.

 

Cursus kajak varen op zee


Je meldt je van te voren aan met een groepje van minimaal 6 personen. Je krijgt ter plaatse een wetsuit en een ‘sit on top' kajak. Dit is een stabiele surfkajak waar je als het ware op zit. Als je er af valt kun je er gewoon weer op klimmen. 

Je krijgt eerst een begininstructie waarin onder andere wordt vertelt hoe je op de kajak zit, hoe je een peddel moet vast houden en wat de juiste techniek is. Je vertrekt met je kajak van het strand en peddelt tegen de golven in. Vervolgens draai je om en laat je door de golven terugvoeren naar het strand. Het is een heerlijk gevoel om opgetild te worden door een golf en met grote snelheid richting strand te worden voortgestuwd.

De zekerheid van: