Wat kun je doen op Terschelling?

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Heeft u zin om een vakantiehuis op Terschelling te reserveren? Tijdens een vakantie op Terschelling hoeft u zich geen dag te vervelen. Natuurlijk kunt u heerlijk fietsen over het natuurrijke eiland of gewoon lekker op het breedste strand van Europa gaan wandelen, maar op het eiland worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Wij geven u onze top vijf!

Top vijf leukste activiteiten op Terschelling

1 Zeehonden kijken
In de Waddenzee bij Terschelling hebben zeehonden het enorm naar hun zin. Met een boot vertrekt u uit de haven van Terschelling om ze van dichtbij in hun eigen leefomgeving te bewonderen. Dat is een belevenis om nooit te vergeten.

2 Blokarten op het strand
Na een korte instructie bent u in staat om helemaal zelfstandig met een ‘’blokart’’ (een soort ligfiets met een surfzeil) over het strand van Terschelling te rijden. Het gevoel van vrijheid is ongekend en u kunt het hele jaar door een rondje maken!

3 Ezelwandeling!
Lui, koppig, eigenwijs? Niets is minder waar. Op Terschelling kunt u met uw eigen ezel een unieke wandeling door de natuur maken. De ezel draagt de goedgevulde picknickmand en/of uw kind. Er zijn verschillende wandelroutes (met gps) beschikbaar.

4 Beleef de duisternis
De Boschplaat op Terschelling is het eerste Dark Sky Park van Nederland. Nergens is het zo donker als hier. Met Staatsbosbeheer kunt u een unieke excursie maken. U rijdt met de Landrover naar de Boschplaat en met behulp van telescopen van de boswachters zijn de sterren goed te bekijken.

5 Bunkers bezoeken
Overal op Terschelling komt u bunkers tegen. De Stichting Bunkerbehoud Terschelling is bezig om een groot aantal weer zichtbaar te maken. Het Tigercomplex is al te bezichtigen! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zwemmen in zee: waar moet je aan denken

Door Peter op vrijdag 3 juli 2015.
Categorieën:Kust

Het is heerlijk om tijdens een warme zomer aan de Nederlandse kust in de Noordzee te zwemmen. Toch moet je de risico’s van het zwemmen in zee nooit onderschatten. Ieder jaar moeten zwemmers door de kustwacht uit zee gered worden. Je kunt verrast worden door sterke stromingen, onderkoeld raken of afdrijven met een zwemband of rubber boot. 

Lees verder >

Strand van Bergen aan Zee

Door Peter op woensdag 17 juni 2015.

Het strand van Bergen aan Zee is zo’n 3 km lang en ligt ingeklemd tussen het natuurpark De Schoorlse Duinen (de breedste en hoogste duinen van Nederland) en de duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het strand is verdeeld in verschillende zones: zonnestranden, activiteitenstranden en een naaktrecreatiestrand. Op de borden bij de strandopgang zie je waar deze stranden liggen. Bij de verschillende strandpaviljoens zijn ligbedden en windschermen te huur.

Lees verder >

Waar komt het zand aan de kust vandaan?

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.
Categorieën:Kust

Vind je het ook zo heerlijk om op een warme zomerdag met je blote voeten op het strand door het zand te lopen. Of in de winter lekker over het zand te joggen? Maar heb jij je wel eens afgevraagd waar al dat zand op onze stranden eigenlijk vandaan komt?

Lees verder >