Wat kun je doen op Terschelling?

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Heeft u zin om een vakantiehuis op Terschelling te reserveren? Tijdens een vakantie op Terschelling hoeft u zich geen dag te vervelen. Natuurlijk kunt u heerlijk fietsen over het natuurrijke eiland of gewoon lekker op het breedste strand van Europa gaan wandelen, maar op het eiland worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Wij geven u onze top vijf!

Top vijf leukste activiteiten op Terschelling

1 Zeehonden kijken
In de Waddenzee bij Terschelling hebben zeehonden het enorm naar hun zin. Met een boot vertrekt u uit de haven van Terschelling om ze van dichtbij in hun eigen leefomgeving te bewonderen. Dat is een belevenis om nooit te vergeten.

2 Blokarten op het strand
Na een korte instructie bent u in staat om helemaal zelfstandig met een ‘’blokart’’ (een soort ligfiets met een surfzeil) over het strand van Terschelling te rijden. Het gevoel van vrijheid is ongekend en u kunt het hele jaar door een rondje maken!

3 Ezelwandeling!
Lui, koppig, eigenwijs? Niets is minder waar. Op Terschelling kunt u met uw eigen ezel een unieke wandeling door de natuur maken. De ezel draagt de goedgevulde picknickmand en/of uw kind. Er zijn verschillende wandelroutes (met gps) beschikbaar.

4 Beleef de duisternis
De Boschplaat op Terschelling is het eerste Dark Sky Park van Nederland. Nergens is het zo donker als hier. Met Staatsbosbeheer kunt u een unieke excursie maken. U rijdt met de Landrover naar de Boschplaat en met behulp van telescopen van de boswachters zijn de sterren goed te bekijken.

5 Bunkers bezoeken
Overal op Terschelling komt u bunkers tegen. De Stichting Bunkerbehoud Terschelling is bezig om een groot aantal weer zichtbaar te maken. Het Tigercomplex is al te bezichtigen! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Blokarten aan de Nederlandse kust

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Actief

In 1999 werd door de Nieuw Zeelander Paul Becket de Blokart uitgevonden. Hij wilde een wagen maken die door een zeil werd voortbewogen en die eenvoudig door iedereen bestuurd kon worden. Zijn idee werd een groot succes. In steeds meer landen wordt de sport beoefend en ook in Nederland is  blokarten op het strand een populaire activiteit geworden. 

Lees verder >

Storm aan de kust

In Nederland horen herfst- en winterstormen bij het klimaat. Vanaf oktober ontstaan er steeds grotere tegenstellingen in de temperatuur van de atmosfeer. Op het Noordelijke Halfrond wordt het snel kouder, terwijl het in het zuiden nog nazomert. Deze grote temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er op een hoogte van zo’n 10 kilometer krachtige straalstormen ontstaan die flinke stormdepressies onze kant opsturen, soms een aantal achter elkaar.

Lees verder >

Welke badkleding moet ik aan?

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Kust

De zomer komt eraan en wat is er fijner dan een dagje strand vanuit je vakantiehuis aan de kust? Maar voor veel vrouwen is de keuze voor de juiste badkleding een echt dilemma. Ben ik niet te dik, te dun of te bleek? Wordt het een bikini of een badpak? En welke kleur moet ik dan kiezen? Wij geven je graag wat tips welke badkleding het beste bij jouw figuur past! 

Lees verder >