Wat kun je doen op Terschelling?

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Heeft u zin om een vakantiehuis op Terschelling te reserveren? Tijdens een vakantie op Terschelling hoeft u zich geen dag te vervelen. Natuurlijk kunt u heerlijk fietsen over het natuurrijke eiland of gewoon lekker op het breedste strand van Europa gaan wandelen, maar op het eiland worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Wij geven u onze top vijf!

Top vijf leukste activiteiten op Terschelling

1 Zeehonden kijken
In de Waddenzee bij Terschelling hebben zeehonden het enorm naar hun zin. Met een boot vertrekt u uit de haven van Terschelling om ze van dichtbij in hun eigen leefomgeving te bewonderen. Dat is een belevenis om nooit te vergeten.

2 Blokarten op het strand
Na een korte instructie bent u in staat om helemaal zelfstandig met een ‘’blokart’’ (een soort ligfiets met een surfzeil) over het strand van Terschelling te rijden. Het gevoel van vrijheid is ongekend en u kunt het hele jaar door een rondje maken!

3 Ezelwandeling!
Lui, koppig, eigenwijs? Niets is minder waar. Op Terschelling kunt u met uw eigen ezel een unieke wandeling door de natuur maken. De ezel draagt de goedgevulde picknickmand en/of uw kind. Er zijn verschillende wandelroutes (met gps) beschikbaar.

4 Beleef de duisternis
De Boschplaat op Terschelling is het eerste Dark Sky Park van Nederland. Nergens is het zo donker als hier. Met Staatsbosbeheer kunt u een unieke excursie maken. U rijdt met de Landrover naar de Boschplaat en met behulp van telescopen van de boswachters zijn de sterren goed te bekijken.

5 Bunkers bezoeken
Overal op Terschelling komt u bunkers tegen. De Stichting Bunkerbehoud Terschelling is bezig om een groot aantal weer zichtbaar te maken. Het Tigercomplex is al te bezichtigen! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Strandstoel uitklappen

Door Silke op zondag 29 mei 2016.
Categorieën:NieuwsStrand

Heerlijk een dagje op het strand. Voor de een is plekje een handdoek meer dan genoeg, een ander geniet toch het meest van een dagje aan zee vanuit een strandstoel. Tot de jaren ’60 van de vorige eeuw zag je aan de Nederlandse stranden vooral zware rieten strandstoelen waarin je beschut tegen zand en zon aan het strand kan zitten. Groot nadeel van deze stoelen was echter dat je ze door het gewicht nauwelijks kon verplaatsen en dat je ze ook moeilijk kan stapelen.

Lees verder >

Waarom is de Noordzee niet blauw?

Door Peter op vrijdag 15 augustus 2014.
Categorieën:KustNatuur

Water is doorzichtig en heeft geen kleur. Toch lijkt het alsof de zee op sommige plekken in de wereld diep blauw te zijn. De kleur in het water onstaat door de zon. Licht van de zon is voor onze ogen wit, maar bevat heel veel kleuren. De kleuren die je ziet in de zee worden veroorzaakt door de breking van het licht op het water en de mate waarin de kleuren uit het spectrum worden geabsorbeerd door het water. 

Lees verder >

Strandfoto's maken

Door Silke op zaterdag 3 maart 2018.

De ondergaande zon, uw hond in de branding, uw kind met een schepje en een emmer onder de parasol … het strand is een heerlijke plek om de leukste foto’s te maken! Wij geven u een aantal tips hoe u op het strand de leukste foto’s maakt.

Lees verder >