Wat kun je doen op Terschelling?

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Heeft u zin om een vakantiehuis op Terschelling te reserveren? Tijdens een vakantie op Terschelling hoeft u zich geen dag te vervelen. Natuurlijk kunt u heerlijk fietsen over het natuurrijke eiland of gewoon lekker op het breedste strand van Europa gaan wandelen, maar op het eiland worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Wij geven u onze top vijf!

Top vijf leukste activiteiten op Terschelling

1 Zeehonden kijken
In de Waddenzee bij Terschelling hebben zeehonden het enorm naar hun zin. Met een boot vertrekt u uit de haven van Terschelling om ze van dichtbij in hun eigen leefomgeving te bewonderen. Dat is een belevenis om nooit te vergeten.

2 Blokarten op het strand
Na een korte instructie bent u in staat om helemaal zelfstandig met een ‘’blokart’’ (een soort ligfiets met een surfzeil) over het strand van Terschelling te rijden. Het gevoel van vrijheid is ongekend en u kunt het hele jaar door een rondje maken!

3 Ezelwandeling!
Lui, koppig, eigenwijs? Niets is minder waar. Op Terschelling kunt u met uw eigen ezel een unieke wandeling door de natuur maken. De ezel draagt de goedgevulde picknickmand en/of uw kind. Er zijn verschillende wandelroutes (met gps) beschikbaar.

4 Beleef de duisternis
De Boschplaat op Terschelling is het eerste Dark Sky Park van Nederland. Nergens is het zo donker als hier. Met Staatsbosbeheer kunt u een unieke excursie maken. U rijdt met de Landrover naar de Boschplaat en met behulp van telescopen van de boswachters zijn de sterren goed te bekijken.

5 Bunkers bezoeken
Overal op Terschelling komt u bunkers tegen. De Stichting Bunkerbehoud Terschelling is bezig om een groot aantal weer zichtbaar te maken. Het Tigercomplex is al te bezichtigen! 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Strand van Bergen aan Zee

Door Peter op woensdag 17 juni 2015.

Het strand van Bergen aan Zee is zo’n 3 km lang en ligt ingeklemd tussen het natuurpark De Schoorlse Duinen (de breedste en hoogste duinen van Nederland) en de duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het strand is verdeeld in verschillende zones: zonnestranden, activiteitenstranden en een naaktrecreatiestrand. Op de borden bij de strandopgang zie je waar deze stranden liggen. Bij de verschillende strandpaviljoens zijn ligbedden en windschermen te huur.

Lees verder >

Zeehonden kijken op Texel

Door Peter op woensdag 1 oktober 2014.

Net even ten zuidoosten van Texel ligt De Bollen. Het is een kleine zandplaat waar dagelijks een groot aantal zeehonden te zien is. Vanuit Oudeschild kun je met een boot de zandplaat bezoeken. Bij eb komen de dieren uitrusten op De Bollen en kun je ze op je gemak bekijken.  

Het Sop is een boot met plek voor 12 personen. Tijdens een ''robbentocht'' vaar je vanuit Oudeschild naar De Bollen. Door de beperkte grootte van de boot durvende nieuwsgierige zeehonden dicht bij de boot te komen. 

Lees verder >

Bruce Springsteen van de Wadden

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Op 20 april 1955 werd op West Terschelling een bijzonder jongetje geboren. Hessel van de Kooij woonde met zijn ouders en twee broers in een klein huisje en was daar helemaal gelukkig. Rond zijn 16e verjaardag bedacht Hessel dat hij wilde emigreren naar Canada om daar hout te gaan hakken. Dat vonden zijn ouders niet zo’n goed idee.

Lees verder >