Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Strandslag Julianadorp

Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Het brede strand heeft de Blauwe Vlag als erkenning voor het feit dat het strand schoon en veilig is. In het zomerseizoen is er dan ook strandbewaking.

Hoe kom ik op het strand van Julianadorp aan Zee?

Als je de N9 van Alkmaar naar Den Helder volgt, neem je de afslag Julianadorp bij Callantsoog. Je rijdt vervolgens via de Callantsogervaart en de Zanddijk langs de voet van de duinen verder naar het noorden. Ter hoogte van restaurant Noordzee is een groot parkeerterrein waar je de auto gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het strand. In de zomer rijdt er een Kustbus (lijn 851) van NS station Den Helder naar Julianadorp aan Zee.

Ook voor mindervaliden

De toegangsweg naar het strand is verhard en goed toegankelijk met een rolstoel. In het strandpaviljoen is een aparte strandrolstoel aanwezig waarmee u makkelijk over het strand kunt rijden. U kunt deze eventueel vooraf reserveren door te bellen met nummer 0223-644099.

Strandregels Julianadorp aan Zee

Het is verboden met een vaartuig tussen de strekdammen langs het strand te varen, motorvaartuigen zijn alleen in het botenvak toegestaan. Harder varen dan 20 km/u langs de kust en het gebruik van waterscooters is niet toegestaan. Zeilen en surfen is toegestaan tussen de kilometerpalen 6.4 - 7.8.

Sportvliegers die met twee of meer lijnen bestuurd worden zijn toegestaan tussen  de kilometerpalen 6.0 - 6.2. Naakt recreëren is toegestaan op het strand ten noorden van Julianadorp, tussen de palen  4.09 en 5.0.

Honden zijn tussen 10.00 en 19.00 uur alleen welkom als ze zijn aangelijnd. Paarden zijn van 1 mei tot 1 oktober niet welkom op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur.

Vakantiehuizen in Juliandorp aan Zee

Bij Fijn op Vakantie kies je uit een aantal leuke vakantiehuizen in Julianadorp, op loopafstand van het strand!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Raketje eten

Door Peter op donderdag 31 juli 2014.
Categorieën:CultuurKust

Wist jij dat we in Nederland jaarlijks meer dan 30 miljoen raketjes eten? Het raket ijsje is daarmee veruit het poplairste ijsje van ons land. Het dankt zijn naam de raketvorm en bestaat uit drie smaken waterijs, die alle drie een andere kleur hebben. De bovenste laag heeft een frambozensmaak, de middelse sinaasappel en de onderste laag peer. 

Lees verder >

Voorkomen dat je jouw kind kwijtraakt op het strand

Door Silke op maandag 6 juni 2016.
Categorieën:KustStrand

Je kind kwijtraken op het strand, misschien wel de grootste angst van ouders van jonge kinderen. Kinderen nemen impulsieve beslissingen. Tijdens het spelen volgen ze andere kinderen of rennen achter een bal aan en zijn, voor ze het weten, in een omgeving die ze niet meer herkennen. Omdat het op een zomerse dag aan het Nederlandse strand druk kan zijn, wordt het nog lastiger voor een kind om zich te oriënteren.

Lees verder >

Holland boven Amsterdam

Door Silke op woensdag 9 maart 2016.
Categorieën:KustNieuws

De provincie Noord-Holland heeft besloten om serieus werk te maken met de promotie van ‘’Holland boven Amsterdam’’. Verschillende VVV’s en ondernemers uit de regio hebben ervoor gekozen om gezamenlijk geld beschikbaar te maken om het mooie gebied boven onze hoofdstad meer onder de aandacht van de toeristen te brengen.

Lees verder >