Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Strandslag Julianadorp

Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Het brede strand heeft de Blauwe Vlag als erkenning voor het feit dat het strand schoon en veilig is. In het zomerseizoen is er dan ook strandbewaking.

Hoe kom ik op het strand van Julianadorp aan Zee?

Als je de N9 van Alkmaar naar Den Helder volgt, neem je de afslag Julianadorp bij Callantsoog. Je rijdt vervolgens via de Callantsogervaart en de Zanddijk langs de voet van de duinen verder naar het noorden. Ter hoogte van restaurant Noordzee is een groot parkeerterrein waar je de auto gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het strand. In de zomer rijdt er een Kustbus (lijn 851) van NS station Den Helder naar Julianadorp aan Zee.

Ook voor mindervaliden

De toegangsweg naar het strand is verhard en goed toegankelijk met een rolstoel. In het strandpaviljoen is een aparte strandrolstoel aanwezig waarmee u makkelijk over het strand kunt rijden. U kunt deze eventueel vooraf reserveren door te bellen met nummer 0223-644099.

Strandregels Julianadorp aan Zee

Het is verboden met een vaartuig tussen de strekdammen langs het strand te varen, motorvaartuigen zijn alleen in het botenvak toegestaan. Harder varen dan 20 km/u langs de kust en het gebruik van waterscooters is niet toegestaan. Zeilen en surfen is toegestaan tussen de kilometerpalen 6.4 - 7.8.

Sportvliegers die met twee of meer lijnen bestuurd worden zijn toegestaan tussen  de kilometerpalen 6.0 - 6.2. Naakt recreëren is toegestaan op het strand ten noorden van Julianadorp, tussen de palen  4.09 en 5.0.

Honden zijn tussen 10.00 en 19.00 uur alleen welkom als ze zijn aangelijnd. Paarden zijn van 1 mei tot 1 oktober niet welkom op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur.

Vakantiehuizen in Juliandorp aan Zee

Bij Fijn op Vakantie kies je uit een aantal leuke vakantiehuizen in Julianadorp, op loopafstand van het strand!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantie aan het strand

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Nieuws

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft deze week cijfers naar buiten gebracht over het aantal vakanties dat aan de Nederlandse kust wordt doorgebracht. Er blijken maar liefst 2 miljoen mensen in 2014 een vakantie aan onze stranden te hebben geboekt. Een groei van maar liefst 200.000 ten opzichte van het jaar ervoor! Deze toeristen gaven gezamenlijk ruim 950.000 euro uit. 

Lees verder >

Waar komt het zand aan de kust vandaan?

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.
Categorieën:Kust

Vind je het ook zo heerlijk om op een warme zomerdag met je blote voeten op het strand door het zand te lopen. Of in de winter lekker over het zand te joggen? Maar heb jij je wel eens afgevraagd waar al dat zand op onze stranden eigenlijk vandaan komt?

Lees verder >

Grote evenementen aan het strand

Door Petra op donderdag 16 juli 2015.
Categorieën:Evenementen

Een vakantie aan het strand is voor veel van ons al evenement genoeg. Flaneren over de boulevard, lekker zwemmen in de branding, bruin bakken in de zon of genieten van een hapje of een drankje in een sfeervolle strandtent… 
Maar sommige evenementen op het strand zijn zo bijzonder dat je er bijna een vakantie omheen zou plannen. Wij kiezen de drie mooiste van dat soort – jaarlijks terugkerende - strandevenementen voor je uit

Top 3 strandevenementen in Nederland

Lees verder >