Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Strandslag Julianadorp

Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Het brede strand heeft de Blauwe Vlag als erkenning voor het feit dat het strand schoon en veilig is. In het zomerseizoen is er dan ook strandbewaking.

Hoe kom ik op het strand van Julianadorp aan Zee?

Als je de N9 van Alkmaar naar Den Helder volgt, neem je de afslag Julianadorp bij Callantsoog. Je rijdt vervolgens via de Callantsogervaart en de Zanddijk langs de voet van de duinen verder naar het noorden. Ter hoogte van restaurant Noordzee is een groot parkeerterrein waar je de auto gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het strand. In de zomer rijdt er een Kustbus (lijn 851) van NS station Den Helder naar Julianadorp aan Zee.

Ook voor mindervaliden

De toegangsweg naar het strand is verhard en goed toegankelijk met een rolstoel. In het strandpaviljoen is een aparte strandrolstoel aanwezig waarmee u makkelijk over het strand kunt rijden. U kunt deze eventueel vooraf reserveren door te bellen met nummer 0223-644099.

Strandregels Julianadorp aan Zee

Het is verboden met een vaartuig tussen de strekdammen langs het strand te varen, motorvaartuigen zijn alleen in het botenvak toegestaan. Harder varen dan 20 km/u langs de kust en het gebruik van waterscooters is niet toegestaan. Zeilen en surfen is toegestaan tussen de kilometerpalen 6.4 - 7.8.

Sportvliegers die met twee of meer lijnen bestuurd worden zijn toegestaan tussen  de kilometerpalen 6.0 - 6.2. Naakt recreëren is toegestaan op het strand ten noorden van Julianadorp, tussen de palen  4.09 en 5.0.

Honden zijn tussen 10.00 en 19.00 uur alleen welkom als ze zijn aangelijnd. Paarden zijn van 1 mei tot 1 oktober niet welkom op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur.

Vakantiehuizen in Juliandorp aan Zee

Bij Fijn op Vakantie kies je uit een aantal leuke vakantiehuizen in Julianadorp, op loopafstand van het strand!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Is het Egmond, Egmond aan Zee of Bergen?

Door Peter op vrijdag 19 december 2014.
Categorieën:CultuurKust

De meeste mensen denken dat Egmond één dorp is, maar niets is minder waar. De ''Egmonden'' bestaat uit drie aparte dorpjes met elk hun eigen geschiedenis en tradities: Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef.

Egmond aan Zee is al in het jaar 977 ontstaan en is daarmee het oudste dorp van de drie. Egmond Binnen is de naam die sinds 1350 wordt gegeven aan het gehucht Hallem, niet ver van Egmond aan Zee. Het riddergeslacht van Egmond vestigde zich op een grote hoeve ten noorden van de abdij van Egmond Binnen. Uit deze hoeve ontstond de plaats Egmond aan den Hoef.

Lees verder >

Waarvoor dienen strandpalen?

Door Silke op zaterdag 9 januari 2016.
Categorieën:Strand

Als je tijdens je vakantie aan de kust over het Nederlandse strand wandelt kom je ze altijd tegen: houten strandpalen. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom ze er staan? Wij weten het antwoord.

Geschiedenis van de strandpalen

In het jaar 1840 besluit waterbouwkundige Jan Blanken namens de overheid om langs de hele Nederlandse kust palen in het zand te zetten. De palen werden om de 250 meter geplaatst. De Nederlandse kust is zo’n 300 km lang zodat er in ons land meer dan 2000 strandpalen op het strand werden geplaatst.

Lees verder >

Kerst op de Wadden? Verveel je geen moment!

Natuurlijk kun je op de Waddeneilanden heerlijk lange wandelingen maken over het strand. Dik ingepakt met muts en sjaal de kou trotseren, duinen bedwingen, zwoegen door het zand om daarna weer warm te worden in café of restaurant met een kom erwtensoep of beker glühwein. En daarna met rode wangen, moe maar voldaan, in de vakantiewoning samen gezellig spelletjes doen en uitgebreid koken. Of juist niet.

Lees verder >