Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Strandslag Julianadorp

Strandslag Julianadorp is de grootste en meest bekende strandopgang van Julianadorp aan Zee. Het brede strand heeft de Blauwe Vlag als erkenning voor het feit dat het strand schoon en veilig is. In het zomerseizoen is er dan ook strandbewaking.

Hoe kom ik op het strand van Julianadorp aan Zee?

Als je de N9 van Alkmaar naar Den Helder volgt, neem je de afslag Julianadorp bij Callantsoog. Je rijdt vervolgens via de Callantsogervaart en de Zanddijk langs de voet van de duinen verder naar het noorden. Ter hoogte van restaurant Noordzee is een groot parkeerterrein waar je de auto gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het strand. In de zomer rijdt er een Kustbus (lijn 851) van NS station Den Helder naar Julianadorp aan Zee.

Ook voor mindervaliden

De toegangsweg naar het strand is verhard en goed toegankelijk met een rolstoel. In het strandpaviljoen is een aparte strandrolstoel aanwezig waarmee u makkelijk over het strand kunt rijden. U kunt deze eventueel vooraf reserveren door te bellen met nummer 0223-644099.

Strandregels Julianadorp aan Zee

Het is verboden met een vaartuig tussen de strekdammen langs het strand te varen, motorvaartuigen zijn alleen in het botenvak toegestaan. Harder varen dan 20 km/u langs de kust en het gebruik van waterscooters is niet toegestaan. Zeilen en surfen is toegestaan tussen de kilometerpalen 6.4 - 7.8.

Sportvliegers die met twee of meer lijnen bestuurd worden zijn toegestaan tussen  de kilometerpalen 6.0 - 6.2. Naakt recreëren is toegestaan op het strand ten noorden van Julianadorp, tussen de palen  4.09 en 5.0.

Honden zijn tussen 10.00 en 19.00 uur alleen welkom als ze zijn aangelijnd. Paarden zijn van 1 mei tot 1 oktober niet welkom op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur.

Vakantiehuizen in Juliandorp aan Zee

Bij Fijn op Vakantie kies je uit een aantal leuke vakantiehuizen in Julianadorp, op loopafstand van het strand!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips om veilig te zonnen

Door Peter op maandag 2 juni 2014.
Categorieën:ActiefKust

Dat te veel zon slechts is voor je huid weten we eigenlijk allemaal. Maar op zo'n zonnige dag als vandaag zijn we de risico's van onbeschermd zonnen vaak snel vergeten. Het is natuurlijk heerlijk om met korte mouwen en in korte broek of rok van de zon te genieten. Totdat roodverbrande neus en knieën ons aan het eind van de dag herinneren aan de risico's van onbeschermd zonnen.

Ben jij binnenkort in een vakantiehuis van Fijnopvakantie aan de kust? We geven je graag 5 tips om onbezorgd van het mooie weer te genieten!

Lees verder >

Origineel idee voor moederdag

Door Peter op dinsdag 29 april 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Het is een mooie traditie om moeder op 2e zondag in mei extra te verwennen. Zondag 11 mei 2014 is het weer zover. De oorsprong van Moederdag ligt in het klassieke Griekenland. Rhea, volgens de mythologie de moeder van alle goden, werd al vereerd met ceremonies op de 15e dag van maart. Tegenwoordig krijgt moeder veelal ontbijt en cadeautjes op bed en huishoudelijke taken worden door vader en de kinderen verricht.

Lees verder >

Zeeuwse kust meest duurzame bestemming

Door Silke op vrijdag 23 maart 2018.

De Zeeuwse stranden zijn op de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn, de grootste toerismebeurs van Europa, verkozen tot een van de tien beste duurzame bestemmingen wereldwijd.

Lees verder >