Mag ik de auto meenemen naar Ameland?

Door Silke op maandag 11 maart 2019.

Voor een vakantie naar Ameland mag de auto gewoon mee. Natuurlijk is Ameland een heerlijk fiets- en wandeleiland, maar voor een langere vakantie in een huisje op Ameland of als u wat minder goed ter been bent, is het natuurlijk fijn om de auto op het eiland bij de hand te hebben.

Hou er rekening mee dat de dorpskernen van Hollum en Nes autoluw zijn. Bepaalde straten zijn verboden voor autoverkeer en er is relatief weinig parkeerruimte in het centrum van deze dorpen.

Reserveren voor de boot naar Ameland

Als u uw auto wilt meenemen naar Ameland moet de overtocht vooraf reserveren. U moet daarbij het kenteken van de auto en de gewenste heen- en terugreisdatum en tijdstip doorgeven. Reserveren kan online via de site van Wagenborg Passagiersdiensten of telefonisch. Let op: voor inzittenden, fietsendrager of een aanhanger moet apart betaald worden!

Als u te voet, met de fiets of op de motor naar Ameland wilt komen hoeft (en kunt) u niet van tevoren te reserveren. Wij raden daarom aan, op tijd aanwezig te zijn bij de boot. U kunt overigens wel vooraf een kaartje online kopen. Voordeel hiervan is, dat u in Holwerd niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa. Voor voetgangers, motoren en fietsers is het niet mogelijk de boot te reserveren.

Parkeren in Holwerd

Als u de auto niet mee wilt nemen naar Ameland, kunt u deze bij de veerhaven in Holwerd (betaald) parkeren. Veerdienst Wagenborg heeft hier twee grote parkeerterreinen. Een ligt direct naast de veerboot terminal. Het tweede terrein ligt iets verder van de boot af maar u wordt met busjes naar de terminal gebracht. U kunt tussen 05.30 uur en 21.00 uur op de terreinen parkeren en 24 uur per dag het parkeerterrein verlaten. Het is mogelijk om op de website van Wagenborg vooraf een parkeerkaart kopen, maar hiermee kunt u geen plek reserveren. Zorg dat u – zeker in de drukkere vakantieperiodes – op tijd bij de veerhaven aankomt.

Vakantiehuis op Ameland

Fijn op Vakantie verhuurt bijna 50 vakantiehuizen op Ameland. Van luxe villa’s en boerderijtjes in de duinen, fijne chalets aan zee tot mooie appartementen in de dorpen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Gratis WiFi in Zeeland

Door Petra op maandag 7 september 2015.
Categorieën:Nieuws

De behoefte aan internet onderweg wordt steeds groter. Vrijwel iedere mobiele telefoon in Nederland is tegenwoordig een smartphone en we willen ook buitenshuis onze mail checken, een post op Facebook plaatsen of op buienradar controleren of het wel klopt dat het niet regent!

WiFi Zeeland

Ben jij op vakantie in een vakantiehuis in Zeeland en wil je gratis het internet op? Dan kun je sinds kort gebruik maken van WiFi Zeeland. Hiermee heb je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van draadloos internet in maar liefst 18 gemeentes in de provincie. 

Lees verder >

Zelf oesters rapen in Zeeland

Door Marielle op dinsdag 14 november 2017.

Liefhebbers van oesters houden van Zeeland. In de meest zonnige kustprovincie van Nederland worden oesters in veel restaurants geserveerd en … kunt u ze ook zelf rapen! Als u een vakantiehuis in Zeeland heeft gehuurd moet u zeker eens een paar oesters gaan verzamelen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Lees verder >

De mooiste bollenvelden aan de kust

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Als je toeristisch Nederland in 3 clichés wilt beschrijven, horen kaas, molens en tulpen daar zeker bij. Met onze prachtige tulpenvelden zijn we zelfs uniek in de wereld. Bloembollen worden ook op steeds meer plekken in Nederland verbouwd. In ons land zijn maar liefst 25.000 hectares aan bollenvelden te vinden. Dat zijn duizenden hectares meer dan een aantal jaar geleden. Het grootste deel van de bollenvelden ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. 

Lees verder >