Mag ik de auto meenemen naar Ameland?

Voor een vakantie naar Ameland mag de auto gewoon mee. Natuurlijk is Ameland een heerlijk fiets- en wandeleiland, maar voor een langere vakantie in een huisje op Ameland of als u wat minder goed ter been bent, is het natuurlijk fijn om de auto op het eiland bij de hand te hebben.

Houd er rekening mee dat de dorpskernen van Hollum en Nes autoluw zijn. Bepaalde straten zijn verboden voor autoverkeer en er is relatief weinig parkeerruimte in het centrum van deze dorpen.

Moet ik reserveren voor de boot naar Ameland?

Als u uw auto wilt meenemen naar Ameland moet de overtocht vooraf reserveren. U moet daarbij het kenteken van de auto en de gewenste heen- en terugreisdatum en tijdstip doorgeven. Reserveren kan online via de site van Wagenborg Passagiersdiensten of telefonisch. Let op: voor inzittenden, fietsendrager of een aanhanger moet apart betaald worden!

Als u te voet, met de fiets of op de motor naar Ameland wilt komen hoeft (en kunt) u niet van tevoren te reserveren. Wij raden daarom aan, op tijd aanwezig te zijn bij de boot. U kunt overigens wel vooraf een kaartje online kopen. Voordeel hiervan is, dat u in Holwerd niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa. Voor voetgangers, motoren en fietsers is het niet mogelijk de boot te reserveren.

Parkeren in Holwerd

Als u de auto niet mee wilt nemen naar Ameland, kunt u deze bij de veerhaven in Holwerd (betaald) parkeren. Veerdienst Wagenborg heeft hier twee grote parkeerterreinen. Een ligt direct naast de veerboot terminal. Het tweede terrein ligt iets verder van de boot af maar u wordt met busjes naar de terminal gebracht. U kunt tussen 05.30 uur en 21.00 uur op de terreinen parkeren en 24 uur per dag het parkeerterrein verlaten. Het is mogelijk om op de website van Wagenborg vooraf een parkeerkaart kopen, maar hiermee kunt u geen plek reserveren. Zorg dat u – zeker in de drukkere vakantieperiodes – op tijd bij de veerhaven aankomt.

Zoek je nog een accommodatie op Ameland? Van luxe villa’s en boerderijtjes in de duinen, fijne chalets aan zee tot mooie appartementen in de dorpen, je vindt het bij Fijn op Vakantie.

Bekijk al onze vakantiehuizen op Ameland

De zekerheid van: