Met kinderen naar het strand: dit zijn de beste opties

De Nederlandse stranden, van Zeeuws Vlaanderen tot Schiermonnikoog, behoren tot de veiligste en meest kindvriendelijke stranden in de wereld. Het strand is breed, de golven niet al te wild en op veel plaatsen houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een oogje in het zeil.Wilt u met de kinderen een dagje genieten aan zee? Neem een koelbox, emmer, schepje en een handdoek mee. Het fijne zand zorgt overal voor uren plezier!

Top 5 leuke stranden voor kinderen

Ga met de kinderen naar:

Egmond aan zee

Het strand bij Egmond aan Zee is maar liefst 5 kilometer lang en wordt in het badseizoen permanent bewaakt door strandwachten van de KNRM. Vanuit het gezellige dorpscentrum met winkels en horeca wandelt u direct het strand op. Huur een bolderkar bij één van de strandtenten en geniet van de zon en de zee!

Bekijk vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Schoorl

Vanuit Bergen en Schoorl kunt u op de fiets door het duingebied naar het strand van Schoorl. Omdat je er met de auto niet kunt komen, is dit strand zelfs in de zomer opvallend rustig. Maak onderweg naar het strand een stop bij het 54 meter hoge klimduin. Hier kunnen kinderen zich rennend en rollend uitleven in het zand, terwijl u geniet van een drankje aan de voet van het duin.

Bekijk vakantiehuizen in Schoorl aan Zee

Domburg

Het enorme, brede zandstrand van het Zeeuwse Domburg is een van de mooiste stranden van Nederland. Al bij aankomst in het knusse dorp krijgt u direct het vakantiegevoel. Het strand is het hele jaar door heerlijk!

Bekijk vakantiehuizen in Zeeland

Terschelling

Veel volwassenen hebben de mooiste herinneringen aan een vakantie op Terschelling. Rust, ruimte en heel veel natuur vormen het decor voor een heerlijke gezinsvakantie op dit Waddeneiland. De stranden zijn overal leeg en breed. Vergeet niet een bezoekje aan het Wrakkenmuseum op Terschelling te brengen!

Bekijk vakantiehuizen op Terschelling

Noordwijk

Noordwijk is een bruisende badplaats waar het hele jaar door van alles te beleven is. Geniet van uw spelende kinderen in 'het kleine zeetje' (kimmetje, zoals de Noordwijkers zeggen). Is het een dagje minder weer? Breng dan een bezoek aan Duinrell, Madurodam of de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Allemaal in de buurt!

Bekijk vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

De zekerheid van: