Mooiste mountainbike route van Nederland

De mountainbike route van Schoorl is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duingebied. Hij wordt door liefhebbers gezien als de mooiste route van Nederland. De officiële start en finish is bij het Witte Huis in Aagtdorp, tussen Bergen en Schoorl. Je kunt parkeren bij Duinmanege van Poelenburgh.

Na de start ga je eerst dwars door de donkere dennenbossen. De route kent hier veel hoogteverschillen. Na het bos kom je bij het open duin. Om dit weidse landschap te bewonderen moet je eerst de Zwarte Blink beklimmen. Boven op dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht. In augustus en begin september kun je hier genieten van de paars bloeiende heidevelden.

Hoogste duin van Nederland

Het parcours gaat verder door de bossen. Je rijdt dan vlak langs zee en het nieuwe natuurgebied De Kerf. De route gaat hier verder door de bossen naar het hoogste punt van de route: de Schoorlse Nok. Dit is één van de hoogste duinen van Schoorl, en zelfs van Nederland. Je staat dan 48 meter boven NAP. Zelfs voor de ervaren biker is deze klim behoorlijk afzien.

Ben jij mountainbike fan? Vergeet dan niet je fiets mee te nemen, als je een vakantiehuis in de buurt van Schoorl huurt!

This instagram post (https://www.instagram.com/p/CFJ5e4DDWwy/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.
De zekerheid van: