Ontdek de mooiste plekjes van Nederland

10x voor op je bucketlist

Nederland heeft ontzettend veel moois te bieden: van unieke landschappen tot bijzondere bezienswaardigheden tot sfeervolle steden. Zet je schrap voor deze 10 bucketlist-plekjes.

1. De bollenvelden

Een unieke ervaring is het rijden (of fietsen) door de bekende bollenvelden. In de periode tussen half april en begin mei, Wanneer de tulpen in bloei staan, komen hier de mooiste kunstwerken tevoorschijn en is het dus de perfecte plek om prachtige foto’s te maken. Lees hier waar je de mooiste bollenvelden kunt vinden.

2. Terschelling

Terschelling: een gezellig en afwisselend eiland. Hier vind je mooie stranden en ervaar je het echte vakantiegevoel. Vooral de variatie in natuur is erg prettig. Wandel of fiets door het afwisselende landschap van duinen, heide, strand en bos. Bekijk accommodaties op Terschelling.

3. Giethoorn

Dit schattige dorpje in Overijssel staat ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Waar menig mens in Nederland zich per auto voortbeweegt, pakt men in Giethoorn de boot. Dit unieke dorpje is wereldberoemd geworden omdat de kleine riviertjes dienen als wegen. Huur een boot en dobber door de mooie grachten, langs schilderachtige huizen en indrukwekkende natuur.

4. Hunebedden - Borger

Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Deze duizend jaren oude graven zijn karakteristiek voor de Drentse Natuur. Bij het Hunebedcentrum in Borger leer je alles over deze indrukwekkende monumenten en hun bouwers. Daarnaast is er een Oertijdpark waar je kan meemaken hoe deze mensen leefden in hun boerderijen en zie je het allergrootste hunebed (van maar liefst 22.5 meter lang!). Bekijk accommodaties vlakbij Borger.

5. De Friese elf steden

Ondanks dat de felbegeerde schaatstocht ‘elfstedentocht’ al jaren niet doorgaat, blijven de Friese elf steden een bezoekje waard! Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum vormen een prachtige route: rijk aan water en unieke natuur. Bekijk accommodaties in Friesland.

6. Natuurgebied de Hondsrug

De Hondsrug is het enige Geopark van Nederland. Een unieke mix van geologie, archeologie en cultuur maakt de Hondsrug een van de meest bijzondere en interessante plekken in ons land. Je kunt hier ideaal wandelen, fietsen of een bezoekje brengen aan een van de vele geschiedenis- en kunstmusea. Bekijk accommodaties vlak bij de Hondsrug.

7. Bourtange

Bourtange is een dorpje in het noorden van Nederland, aangelegd tijdens de 80-jarige oorlog. Vooral de opvallende vorm van de vesting, de vijfhoek, trekt veel bekijks en zorgt voor mooie plaatjes van boven. Maar er zijn nog meer populaire attracties hier, zoals: het Marktplein, de kaarsenmakerij, de vestingmolen en de historische evenementen. Super spectaculair!

8. Schoorlse Duinen

De Schoorlse Duinen zijn het breedste duingebied van Nederland. Het beschikt over meer dan 60 kilometer aan wandelpaden, waardoor je heerlijk wandelt door de eeuwenoude bossen en de stuivende duinen. Door deze wandelroutes, prachtige natuur en hoge duinen zijn de Schoorlse Duinen een echt paradijs. Bekijk accommodaties vlak bij de Schoorlse Duinen.

9. Scheveningen

Ideaal: voor schitterende witte stranden en het ultieme vakantiegevoel, kun je gewoon in Nederland terecht. Één van de mooiste plekken om te genieten van de zee en de zon, is het strand van Scheveningen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te flaneren langs de promenade, met allerlei boetiekjes en restaurants.

10. Amsterdam

Last but not least: de hoofdstad van Nederland: Amsterdam. De stad is een lust voor het oog. Met haar vele grachtenpanden, kilometers aan grachten en meer dan 1200 bruggetjes, is het slim om je fotocamera bij de hand te houden. Een paar must-go’s zijn het Anne Frank Huis, de zeven straatjes, het Vondelpark, de Dam of het Rijksmuseum.

Zin gekregen om een paar van deze bucketlist plekjes te ontdekken en zoek je nog een verblijf? Fijn op Vakantie heeft een prachtig aanbod aan vakantiehuizen, in de buurt van de mooiste plekjes!

Vakantiehuizen bekijken

De zekerheid van: