Schoorl en Bergen op hun best

Vrijdagmiddag vriest het 4 graden en met mijn gezin rijden we in een auto volgepakt met sinterklaascadeaus naar Schoorl. We gaan een weekendje met zijn vieren naar het park Schoorlse Duinen. Op dit gemoedelijke park zijn alle 47 huizen vrijstaand en door het zomerse geel waan je je al snel op vakantie. In en om ons huis is er veel leef- en speelruimte voor zowel ons als de kinderen. Gelukkig kunnen we de auto voor de deur neerzetten en zo alle cadeaus stiekem naar binnen sluizen.

We gaan er een relaxed weekend van maken. Als we het huis binnenkomen zijn we aangenaam verrast: het is heerlijk warm, de verwarming staat al zachtjes aan en er staat een flesje wijn klaar. We lopen een rondje door het huis en de meiden maken een keus in welk bed ze willen slapen. In de badkamer staan een paar flesjes Rituals voor ons klaar. Ook de bedden zijn opgemaakt, wat heerlijk als dit voor je gedaan wordt. Mijn vakantie is hier al begonnen!

's Avonds vieren we een leuke sinterklaasavond en als de meisjes slapen zitten we nog even heerlijk na te genieten op de bank met een glas wijn.

Zaterdag trekken we warme kleren aan en stappen op de fiets. Er is in Schoorl en de omgeving zoveel moois te bekijken en leuks te doen, wat ook prima in het najaar en de winter kan. We hebben een top vijf gemaakt van leukste plekken in en rondom Schoorl.

Dit zijn onze vijf hoogtepunten:

1. Buitencentrum Schoorl

De naam doet een beetje suf en saai aan, maar een bezoek bewijst het tegendeel. We worden aangenaam verrast door de prachtige locatie van deze plek. Midden tussen de duinen staat het buitencentrum. In het centrum kun je leuke souvenirs en cadeautjes kopen. De meiden zijn niet weg te slaan bij de 'zandtovenaar' bakken. Met fijn zachtzand maken ze de mooiste figuren op lichtbakken. Buiten worden tamme kastanje gepoft op de big green egg barbecue. We besluiten een wandeling te maken door het natuurgebied en volgen de kabouterpaaltjes. Het natuurgebied is zo prachtig, het had flink gevroren en er zit allemaal rijp op de bladeren en takken. Magisch! Het is zo heerlijk, maar ook koud buiten dat we opwarmen met een kop dampende erwtensoep in het restaurant. Echt een mega aanrader dat Buitencentrum.

2. Strand Bergen

Als je dan in Schoorl bent, kun je het strand niet overslaan. Het is prachtig fietsen van Schoorl naar het strand van Bergen aan Zee. Uitwaaien, schelpen zoeken en warme chocolademelk drinken bij Hemingway Winterlodge.

3. Klimduin

Natuurlijk mogen we de Klimduin in Schoorl ook niet vergeten. Op zaterdag om 9:30 uur hebben we de Klimduin voor onszelf. Op de foto lijkt de Klimduin veel minder hoog dan dat hij in het echt is. Is het niet zo dat de Klimduin de hoogste duin van Nederland is?

4. L'etoile

Ik zou al mijn geld wel kunnen uitgeven in het winkeltje L'etoile in Schoorl. Het kleine maar super sfeervolle winkeltje van Elisabeth staat naast de kerk in Schoorl. Als je in de buurt bent moet je daar even naar binnen om wat moois te kopen. Een kersthanger, vaas, lamp of gewoon een cadeautje voor jezelf. Wij kopen hier onze jaarlijkse special voor in de kerstboom. Een prachtig handgemaakte krab met kraaltjes.

5. Eten bij Blooming

We slapen in een huis op park de Schoorlse Duinen. Vanuit het park is het 800 meter naar Schoorl en 2 kilometer naar Bergen, alles is dus erg dichtbij. We krijgen de tip om te gaan eten bij hotel Blooming. Ze hebben een schitterend restaurant met een mooie kaart. Ook voor kinderen is het echt een belevenis. Bente en Madee kiezen pizza en mogen hun eigen pizzabeleg uitkiezen. Samen met de kok schuiven ze de pizza in een echte pizzaoven. Wij kiezen voor de sukade en de poussin. Maar we moeten nodig terug om risotto te eten. De kip en sukade zijn heerlijk, maar naast ons wordt aan tafel de hete risotto in een Parmezaanse kaas gegoten en met een flinke laag kaas in het bord opgediend.

Ik denk dat wij hier een jaarlijks terugkerend uitje van maken. Schoorl heeft alles voor een leuke zomervakantie, maar is ook te gek voor een weekend in het najaar en de winter.

Groetjes, Wimke (maar ook Wopke, Bente en Madee)

De zekerheid van: