Slecht weer tips voor de Waddeneilanden

Door Silke op vrijdag 20 januari 2017.

Op vakantie op de Waddeneilanden wil je eigenlijk de hele dag zon en een strakblauwe lucht. Lekker wandelen door de duinen, genieten aan het strand, luieren in de tuin van je vakantiehuis of een lekker drankje op het terras drinken. Toch is het in het Waddengebied niet te vermijden dat je op sommige dagen wat meer bewolking of zelfs een buitje regen hebt.

Toch hoeft een dagje regen op de Wadden helemaal niet erg te zijn. Zo’n regendagje geeft je de kans om eens wat anders te doen. Iets dat je op een zonnige dag misschien niet zou doen. Wij geven je de leukste slecht weer tips als je komende zomer op een Waddeneiland op vakantie bent.

Slechtweer tip Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog is geen indoor speeltuin of tropisch zwemparadijs. Liefhebbers van een vakantiehuis op Schiermonnikoog komen voor de natuur! Toch kun je je op een regenachtige middag op Schiermonnikoog prima vermaken. In het dorp is namelijk een heuse bioscoop. In het dorpshuis hangt een groot scherm en op zolder staat een machine die de nieuwste films haarscherp toont! Ook zijn er drie leuke musea.
Huur een vakantiehuis op Schiermonnikoog

Slechtweer tip Texel

Op Texel kun je ook bij slecht weer alle kanten op. Je kunt lekker gaan shoppen in het centrum van Den Burg of een kijkje nemen in de Vuurtoren of in Ecomare. Maar de leukste tip is misschien wel een bezoek brengen aan de Bonte Belevenis. Dit landgoed ligt direct aan de duinen bij Den Hoorn. In twee grote boerenschuren kun je zien hoe kaarsen, brood en bier wordt gemaakt. Maar je kunt ook zelf aan de slag met het maken van zeepjes of mosterd. Genoeg plezier voor een regenachtige dag!
Huur een vakantiehuis op Texel

Slechtweer tip Terschelling

Ook op Terschelling hoeft u zich geen moment te vervelen als de zon een dagje niet schijnt.  Onze favoriet? Aan de rand van het bos van West-Terschelling ligt binnenzwembad de Dôbe. Dit zwembad beschikt over een glijbaan, turbodouches en een bubbelbad. Het zwembad is lekker warm en u kunt er ook terecht voor een hapje of een drankje!
Huur een vakantiehuis op Terschelling

Slechtweer tip Ameland

Bij een vakantie in een vakantiehuis op Ameland bent u omringd door water en natuur. In het Maritiem Centrum Abraham Fock maakt u kennis met het zeemansleven van vroeger en nu. U leert navigeren aan de hand van sterren, kompas en kustlijnen. U kunt deelnemen aan een heuse reddingsactie op zee en de geschiedenis induiken in de oude Commissiekamer.
Huur een vakantiehuis op Ameland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mooiste natuur van Nederland

Door Silke op vrijdag 2 december 2016.

Nederland is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Ons land heeft maar liefst veertig natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. Stuk voor stuk unieke plekken met hun eigen kenmerken en flora en fauna. En als er dan ook nog van die fraaie Hollandse luchten boven hangen, zijn onze natuurgebieden helemaal van wereldklasse.

Lees verder >

Motorrijden langs de kust

Door Peter op maandag 4 augustus 2014.
Categorieën:KustLeuke uitjes

Mijn tip voor een heerlijk tochtje op de motor langs de Noord Hollandse kust begint op de A9 van Haarlem naar Alkmaar. Hier neem je de afrit Akersloot om - langs het Noord Hollands kanaal - binnendoor naar Heiloo te rijden. Vanuit Heiloo neem je de Zeeweg naar Egmond aan Zee. In Egmond drink je een kopje koffie op het terras van restaurant van Speijk, direct aan de grootste strandafgang gelegen. 

Lees verder >

Bijzondere jenever uit Zeeland

Door Peter op dinsdag 27 mei 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Darwin's evolutietheorie laat er geen misverstand over bestaan: zeewier is de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen. Petra de Boevere, eigenaresse van een slijterij in het Zeeuwse Sluis en bekend als Meisje van de Slijterij raakte door dit idee geïnspireerd. In haar winkel verkoopt ze de betere Schotse whisky's. Op de Schotse eilanden wordt bij het stoken van sommige whisky lokale turf gebruikt.

Lees verder >