Veerdiensten naar de Waddeneilanden

Een vakantie in een vakantiehuis op een van onze Waddeneilanden betekent altijd een overtocht met de veerboot. Zo’n vaartocht over de Waddenzee is een fantastisch begin van de vakantie. Zodra u op de boot stapt, heeft u direct het vakantiegevoel!

Uitkijken over het water vanaf het dek met de meeuwen om u heen… reken maar dat de stress van uw drukke leven direct van u af valt.

Waar vertrekt de boot naar de Waddeneilanden?

De veerdiensten naar de Waddeneilanden worden verzorgd door verschillende rederijen en vertrekken vanuit verschillende havens. De overtocht duurt voor sommige eilanden een stuk langer dan voor andere en op de boot naar Schiermonnikoog en naar Vlieland is nauwelijks plek voor auto’s omdat die eilanden autovrij zijn.

Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de veerdiensten naar de Waddeneilanden op een rij.

Veerdienst naar Texel
Rederij TESO onderhoudt de veerdienst naar Texel, het grootste Waddeneiland van ons land. De overtocht duurt niet langer dan 20 minuten en de boot vaart ieder half uur vanuit Den Helder naar Texel en ieder heel uur van Texel terug naar Den Helder

Vakantiehuizen op Texel

Veerdienst naar Terschelling
Vanuit Harlingen vertrekt ook de boot van Rederij Doeksen naar Terschelling. Deze overtocht duur met zo’n 105 minuten het langst. Ook hier vaart een snelle veerboot die de afstand naar Terschelling in zo’n 45 minuten overbrugt. De boot vaart zes tot zeven keer per dag, afhankelijk van de dag van de week.

Vakantiehuizen op Terschelling

Veerdienst naar Ameland
Vanuit de haven van het Friese Holwerd vaart de boot van Rederij Wagenborg naar Ameland. De overtocht duurt zo’n 45 minuten en u kunt het hele jaar door zeven keer per dag aan boord stappen. In de zomermaanden zijn er dagelijks zo’n zeven extra afvaarten.

Vakantiehuizen op Ameland

Veerdienst naar Schiermonnikoog
Rederij Wagenborg vertrekt vanuit Holwerd ook naar het meest oostelijk gelegen Waddeneiland: Schiermonnikoog. De overtocht duurt zo’n 45 minuten en de boot vaart het hele jaar door, afhankelijk van de dag van de week, vier of vijf keer naar het autoluwe eiland.

Vakantiehuizen op Schiermonnikoog

De zekerheid van: