Wandelen op Ameland

Door Silke op woensdag 12 december 2018.

Een van de mooiste manier om onze Waddeneilanden te ontdekken is te voet. Ook bij een verblijf in een vakantiehuis op Ameland raden we u aan om een paar mooie wandelingen te maken.

De landschappen op Ameland zijn zeer divers. Via de vele wandelpaden komt u in mooie dorpen, wandelt u door kwelders en langs het wad en struint u door de duinen en op het strand. Wandelen kan in ieder jaargetijde en vooral in de herfst en de winter zult u genieten van de overweldigende rust in de natuur.

Met jonge kinderen wandelen op Ameland

Het wandelen op Ameland is niet zwaar. De duinen kennen weinig hoogteverschillen. Maar toch kunnen de elementen ervoor zorgen dat een wandeling wat zwaarder wordt. Wind tegen op het strand of een flink stuk lopen door het mulle duinzand kan voor ongeoefende wandelaars best pittig zijn. Zorgt u voor goed schoeisel en winddichte kleding.

Leuke wandelroutes voor gezinnen op Ameland

Hieronder onze top 3 wandelroutes voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wandel vooral ook even binnen bij de lokale VVV voor nog meer tips voor de mooiste wandelingen op het eiland.

1 Wandelroute Paddenpad
Deze route van 2,6 kilometer lengte is ideaal om met kleine kinderen te wandelen. De route begint aan de Strandweg 38 in Nes. Onderweg leert u allerlei wetenswaardigheden uit de natuur kennen en komt u een echt klimtoren tegen! Het betreft een route van Staatsbosbeheer. U volgt hier de groene paaltjes.

2 Wandelroute ’t Oerd
Dit is een wandeling voor stoere kids. ’t Oerd is het onbewoonde duingebied aan de oostkant van Ameland. Op het kruispunt van het fietspad richting het Oerd en fietspad het ‘Spijkerpad’ begint deze route van zo’n 4 kilometer. Wandelroute ‘t Oerd brengt u ver van de bewoonde wereld in het getijdegebied van Ameland. Bij extreem hoog water is de route niet begaanbaar en in natte periodes is aangepast schoeisel gewenst. Ook dit betreft een route van Staatsbosbeheer. U volgt hier de donkerblauwe paaltjes.

3 Krûmeltjesspoor
Niet ver van Ballum kunt u deze unieke wandeling maken. Heel leuk met jonge kinderen! Een oud volksverhaal vertelt dat de keien in het bos ’s nachts veranderen in Krûmeltjes, kleine wezentjes die bij de mensen in huis zorgen voor planten, de afwas doen en opruimen in huis en in de tuin. Tijdens deze wandeling gaat u met de kinderen op zoek naar de gekleurde keien die ’s nachts in Krûmeltjes veranderen. Het Krûmeltjesspoor start vanaf de parkeerplaats “Roosdunen” tussen Nes en Ballum.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Beste strand ter wereld

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

National Geographic heeft het strand van Noordwijk onlangs uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. De ligging in de buurt van de bollenvelden en het hond vriendelijke karakter van het strand worden daarbij genoemd als reden. Noordwijk heeft een apart hondenstrand met hondenwandelingen en zelfs hond vriendelijke restaurants.

Lees meer over alle hondvriendelijke stranden of bekijk onze vakantiehuizen in Zuid Holland

Lees verder >

Wordt het morgen strandweer?

Door Silke op vrijdag 6 mei 2016.
Categorieën:KustNatuurStrand

Heb je genoten van een lekkere lange dag aan het strand vanuit je vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Ben je benieuwd of je morgen ook weer je matje in het zand kunt uitrollen?

Dan kun je natuurlijk op je smartphone kijken om het weer op te vragen. Maar je kunt ook naar de natuur om je heen kijken om het komende weer te voorspellen. Wij geven je een paar handige manieren om zonder krant, internet, radio of tv het weer voor morgen te voorspellen!

Lees verder >

Groepsaccommodatie aan de kust huren

Door Silke op maandag 15 augustus 2016.

Met zijn allen op vakantie, dat moet je gewoon af en toe doen. Gezellig met familie, collega’s of vrienden een paar dagen erop uit. Met zijn allen een groot huis aan de Nederlandse kust. Overdag lekker uitwaaien aan het strand en ’s avonds gezellig bij elkaar. Hoe klinkt dat?

Groepshuis voor iedereen

Eigenlijk is er altijd wel een aanleiding om een weekendje of een midweek met een groep te plannen.

Lees verder >