Wandelen op Ameland

Door Silke op woensdag 12 december 2018.

Een van de mooiste manier om onze Waddeneilanden te ontdekken is te voet. Ook bij een verblijf in een vakantiehuis op Ameland raden we u aan om een paar mooie wandelingen te maken.

De landschappen op Ameland zijn zeer divers. Via de vele wandelpaden komt u in mooie dorpen, wandelt u door kwelders en langs het wad en struint u door de duinen en op het strand. Wandelen kan in ieder jaargetijde en vooral in de herfst en de winter zult u genieten van de overweldigende rust in de natuur.

Met jonge kinderen wandelen op Ameland

Het wandelen op Ameland is niet zwaar. De duinen kennen weinig hoogteverschillen. Maar toch kunnen de elementen ervoor zorgen dat een wandeling wat zwaarder wordt. Wind tegen op het strand of een flink stuk lopen door het mulle duinzand kan voor ongeoefende wandelaars best pittig zijn. Zorgt u voor goed schoeisel en winddichte kleding.

Leuke wandelroutes voor gezinnen op Ameland

Hieronder onze top 3 wandelroutes voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wandel vooral ook even binnen bij de lokale VVV voor nog meer tips voor de mooiste wandelingen op het eiland.

1 Wandelroute Paddenpad
Deze route van 2,6 kilometer lengte is ideaal om met kleine kinderen te wandelen. De route begint aan de Strandweg 38 in Nes. Onderweg leert u allerlei wetenswaardigheden uit de natuur kennen en komt u een echt klimtoren tegen! Het betreft een route van Staatsbosbeheer. U volgt hier de groene paaltjes.

2 Wandelroute ’t Oerd
Dit is een wandeling voor stoere kids. ’t Oerd is het onbewoonde duingebied aan de oostkant van Ameland. Op het kruispunt van het fietspad richting het Oerd en fietspad het ‘Spijkerpad’ begint deze route van zo’n 4 kilometer. Wandelroute ‘t Oerd brengt u ver van de bewoonde wereld in het getijdegebied van Ameland. Bij extreem hoog water is de route niet begaanbaar en in natte periodes is aangepast schoeisel gewenst. Ook dit betreft een route van Staatsbosbeheer. U volgt hier de donkerblauwe paaltjes.

3 Krûmeltjesspoor
Niet ver van Ballum kunt u deze unieke wandeling maken. Heel leuk met jonge kinderen! Een oud volksverhaal vertelt dat de keien in het bos ’s nachts veranderen in Krûmeltjes, kleine wezentjes die bij de mensen in huis zorgen voor planten, de afwas doen en opruimen in huis en in de tuin. Tijdens deze wandeling gaat u met de kinderen op zoek naar de gekleurde keien die ’s nachts in Krûmeltjes veranderen. Het Krûmeltjesspoor start vanaf de parkeerplaats “Roosdunen” tussen Nes en Ballum.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met de hond naar Zeeland

Door Silke op maandag 3 december 2018.

Honden zijn gek op het strand. De natte neus hoog in de zilte lucht, een snoet vol zand en de haren uitschudden in de wind. In Zeeland vindt u prachtige brede zandstranden waar uw hond heerlijk kan rennen, door het zand rollen of een duik in de branding kan nemen.

Lees verder >

Genieten van Zoutelande

Door Silke op woensdag 16 mei 2018.

In 2011 werd het nummer ‘Frankfurt Oder’ van zanger Axel Bosse een bescheiden hit in Duitsland. 

Peter Slager, de bassist van de bekende Nederlandse band BLØF heeft de tekst van het lied vrij vertaald naar het Nederlands en maakte er een ode aan de Zeeuwse badplaats ‘Zoutelande’ van. 

Lees verder >

Weekendje aan zee

Door Silke op zondag 25 september 2016.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Vakantie was tot zo’n 100 jaar geleden een echte luxe. De enige vrije dag in de week was de zondag, vakantiedagen hadden we nog niet. Als de kinderen vrij waren van school gingen ze vaak logeren bij familie of werden ze ingezet bij klusjes in en rond het huis.

Lees verder >