Wandelen op Schiermonnikoog

Bij een vakantie op Schiermonnikoog laat je je auto op de vaste wal en verken je het eiland te voet of op de fiets. Dat lijkt voor de verwende automobilist misschien een lastige opgave, maar we kunnen je verzekeren dat je je gouden koets geen moment zult missen.

Schiermonnikoog is bij uitstek geschikt om te voet te ontdekken. De brede stranden, uitgestrekte duinen, de historische streken en de unieke tegelpaadjes in en rond het dorp ontdekt je het beste lopend. Zeker als je buiten de zomermaanden op het eiland bent ervaar je bijna overal een unieke rust die perfect past bij het ongerepte landschap en het kleine dorp.

Ga op pad met de boswachter

Op Schiermonnikoog gebruiken veel trekvogels het eiland om bij te tanken op hun lange reis naar Afrika. In het voorjaar broeden kolonies lepelaars in de kwelders. Door je aan te sluiten op een excursie van de boswachter ontdek je de mooiste plekjes op het eiland.

Routes bij de VVV

Bij de VVV op Schiermonnikoog kun je terecht voor verschillende wandelroutes, variërend in lengte van 5 tot 20 kilometer. Zo is er een korte wandelroute waarbij je het dorp Schiermonnikoog goed leert kennen, maar ook een lange route, onder andere door de rietlandmoerassen en lage duinbossen.

Warme jas en stevige wandelschoenen

Met de slogan ’Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt!’  zet Schiermonnikoog zich dit jaar als een echt winter-wandel eiland op de kaart. Tijdens de ‘November Wandelmaand’ kun je met eilandbewoners gaan wandelen. Deze kenners vertellen u onderweg alles over ‘’hun’’ eiland. Er zijn culturele, historische en natuurwandelingen te maken. Natuurlijk is er ook een culinaire wandeling waar je onderweg gezellige restaurants en kroegjes bezoekt!

Krijg je al zin in een mooie wandeling over Schiermonnikoog? De leukste vakantiehuizen vind hier.

 

De zekerheid van: