Met de hond naar Zeeland

Door Silke op maandag 3 december 2018.

Honden zijn gek op het strand. De natte neus hoog in de zilte lucht, een snoet vol zand en de haren uitschudden in de wind. In Zeeland vindt u prachtige brede zandstranden waar uw hond heerlijk kan rennen, door het zand rollen of een duik in de branding kan nemen.

Vrijheid in de winter

Komt u deze winter een paar dagen met uw hond naar een vakantiehuis in Zeeland? Net als op de meeste stranden in ons land mag uw hond in de winter op veel Zeeuwse stranden vrij rondlopen. Bij iedere strandopgang in Zeeland staan duidelijke informatieborden. Daarop kunt u lezen wanneer uw hond welkom is op het strand. Wij hebben drie favoriete stranden in Zeeland voor uw hond gevonden. Lees u mee?

Top 3 losloopplekken voor honden in Zeeland

Loslopen op het strand van Domburg
Ten noorden van Domburg en ten zuidwesten van Oostkapelle ligt een prachtig stuk strand van zo’n twee kilometer. Dit strand is door de gemeente aangewezen als hondenstrand. Uw hond zou hier in de zomermaanden (tussen 1 mei en 15 september) van 19:00 uur ’s avonds tot 10:00 uur ‘s morgens los mogen. Buiten die uren alleen aan de lijn! Het hondenstrand loopt vanaf het - zeer hond vriendelijke - Strandpaviljoen Berkenbosch (strandpaal 64) in Oostkapelle tot aan de noordpunt van het recreatiestrand van Domburg (strandpaal 60). 

Loslopen op het strand van Vlissingen
Op het Nollestrand (het hoofdstrand van Vlissingen) mogen honden los lopen van half september tot half april. Op het strand voor de Boulevard Bankert en Boulevard de Ruijter ter hoogte van de Coosje Buskenstraat mogen honden ook in de zomerperiode (tussen half april en half september) tussen 19.00 uur ’s avonds en 09.00 uur ’s morgens op het strand komen.

Loslopen op het strand van Vrouwenpolder
Op het strand van Vrouwenpolder mag uw hond de hele winter (van half september tot 1 mei) los op het strand lopen. U kunt vanaf strandpaviljoen Breezand rechtsaf het strand opgaan. Aan die zijde is uw hond – mits aangelijnd – ook in de zomermaanden welkom op het strand.

Honden en strandpaviljoens

Na een stevige winterse strandwandeling is het heerlijk om in een strandpaviljoen na te genieten met een kop warme chocomel en een Zeeuwse bolus. Bij de meeste strandpaviljoens zijn honden – mits aangelijnd - van harte welkom. Vaak staat de bak met water voor de hond al klaar.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Op vakantie in Egmond

Door Peter op woensdag 4 februari 2015.
Categorieën:CultuurKust

Egmond aan Zee is een voormalig vissersdorp aan de Noord Hollandse kust en ligt tussen Alkmaar en Haarlem. Het is tegenwoordig een heerlijke badplaats waar van alles te beleven is. In het dorp vind je veel gezellige restaurants, winkeltjes, een mooie vuurtoren en een ijssalon met het lekkerste Italiaanse ijs van Nederland! Direct achter het dorp begint een heerlijk duingebied waar je uren kunt dwalen zonder andere mensen te ontmoeten. En je hoeft niet bang te zijn van de Schotse Hooglanders of de wilde paarden die je wel tegenkomt!

Lees verder >

Groenten uit de zee

Door Silke op vrijdag 1 juni 2018.

Zeegroenten zijn blad- stengel- of knolgroenten die in of aan zee groeien. In Nederland groeien verschillende zeegroenten voor op grond dat regelmatig door zeewater wordt overspoeld. Aan het begin van de 20e eeuw werden deze groenten gezien als voedsel voor de armen. Groenten als lamsoor en zeekraal werd vooral in Zeeland veel verzameld en gegeten.

Tegenwoordig is het eten van groenten uit de zee, o.a. onder invloed van de Japanse keuken, razend populair. Groenten uit zee zijn gezond en erg lekker!

Lees verder >

Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Lees verder >