10 prachtige vakantiehuizen waar je hond welkom is!

Ben je toe aan een ontspannen vakantie, maar is er niemand die op de hond kan passen? Veel vakantiewoningen bieden helaas niet de optie om je huisdieren mee te nemen. Wij snappen echter helemaal dat jij je wandelmaatje liever niet naar het pension brengt. Daarom hebben wij 10 prachtige vakantiehuizen waar je hond gewoon welkom is, voor je op een rijtje gezet. Fijne plekjes, met lekker veel wandel opties in de directe omgeving. Zo kunnen jij en je trouwe viervoeter toch samen van een heerlijke vakantie genieten!

1. Vakantiehuis Duinland in Sint-Maartenszee (Noord-Holland)

Direct ten zuiden van Callantsoog, aan de rand van de Noord-Hollandse duinen, ligt Duinland. Deze comfortabele, geschakelde woning is van alle gemakken voorzien en biedt meer dan genoeg plek voor het hele gezin, inclusief de hond. Vervelen is geen optie: op het park zijn verschillende sportvelden te vinden (o.a. een tennisbaan en een voetbalveld), en in de directe omgeving liggen een midgetgolfbaan en een overdekt zwembad. Voor wandelingen (met de hond natuurlijk!) zijn er ook mogelijkheden zat: Duinland is omgeven door duinen en strand aan de ene kant, en door uitgestrekte weilanden en bloemenvelden aan de andere kant. Bekijk alle huizen waar dieren welkom zijn hier.

Vakantiehuizen aan de kust en in de duinen

2. Vakantiehuis de Duinpan 36 nabij Bergen (Noord-Holland)

Dit vakantiehuis ligt op Vakantiepark Buiten Bergen. Dit park is een prima uitvalsbasis om een lange fiets- of wandeltocht te maken door de prachtige omgeving met polders, duinen, bossen, het strand en de zee. Het huis heeft een gezellig woongedeelte dat beschikt over een zithoek met bank, televisie, open haard en een open keuken die van alle gemakken is voorzien.

3. Vakantiewoning Droomland 29 op vakantiepark Schoorlse Duinen in Schoorl (Noord-Holland)

Deze ruime vakantiewoning is eentje met veel licht en waar je elk moment van het jaar kan genieten. Door de ligging nabij de Schoorlse Duinen zijn er veel activiteiten te doen. Het zonnige huis staat op een kavel van 300 m2 en heeft recent een prachtige metamorfose ondergaan. Het huis is omgeven door een zeer groot terras waardoor zowel in de ochtend als in de middag en avond van de zon kan worden geprofiteerd. Het ligt op een kleinschalig vakantiepark aan de rand van natuurgebied De Schoorlse Duinen, op loopafstand van het strand. 

Vakantiehuis in Schoorl

4. Vakantievilla Vechtrijk (Overijssel)

Deze Vakantievilla is onlangs geheel gerenoveerd geschikt voor 12 personen gelegen op ruime kavel van 1300 m2. De villa ligt tegenover het Gramsberger bos en heeft uitzicht op het haventje van Gramsbergen. De riante woonkamer op de begane grond heeft een ruime zithoek met smart tv en er zijn verschillende kleine zitjes in de woonkamer. In de serre staat een eettafel van vier meter lengte die geschikt is om met twaalf personen heerlijk aan te eten of te borrelen. Het huis ligt op loopafstand van het binnen- en buitenzwembad van het vakantiepark 't Hooge Holt en andere faciliteiten waaronder een grote visvijver.

Villa Vechtrijk op vakantiepark 't Hooge Holt in Overijssel

5. De Golfbreker in Bergen (Noord-Holland)

Dit kleine en eenvoudige zomerhuis is geschikt voor twee personen, gemoderniseerd en op een unieke ligging: rustig en op loopafstand van het centrum van het schilderachtige dorp Bergen. Bos en duinen zijn vlakbij en lopend of op de fiets een prachtige omgeving voor natuurliefhebber. Het terras bij het huis is gedeeltelijk overkapt en heeft veel beschuttingen en een gunstige ligging; zuidoost. De woonkamer heeft een zithoek en een royale eettafel met stoelen. Achter de open keuken is de badkamer met toilet, douche en wastafel.

Terras van een vakantiehuis aan de Nederlandse kust

6. De Lytse in Formerum (Terschelling)

De Lytse is een vrijstaand boerderijtje met rondom het huis een prachtige mooie tuin met verschillende mogelijkheden om uit de wind en in de zon te zitten. Op loopafstand is een gezellig restaurant en een grote supermarkt. Er is een parkeerplaats op eigen terrein aanwezig.

Dit knusse boerderijtje ademt veel sfeer uit. Het is voorzien van een woonkamer met zithoek, open haard en een goed uitgeruste open keuken. Het huis heeft twee slaapkamers beneden. Eén slaapkamer beschikt over twee & éénpersoons bedden en de andere slaapkamper heeft één éénpersoonsbed. Daarnaast is er op de verdieping nog een slaapkamer met 2 boxspingbedden. Ook is beneden de badkamer met douche en wastafel.

Traditioneel vakantiehuis op Terschelling

7. Eureka 122 in Sint Maartensvlotbrug (Noord-Holland)

Deze vrijstaande vakantiewoning is onlangs verbouwd en ligt op 1,5 km van zee en bevindt zich in een prachtige omgeving. Het is heerlijk fietsen tussen alle bollenvelden of langs het Noord-Hollands kanaal. Ook is er genoeg overig vertier voor groot en klein in de omgeving en vooral natuurlijk het prachtige strand. De vakantiewoning staat op 600m2 grond met het terras op het zuiden en met veel privacy. U heeft een eigen parkeerplaats bij de vakantiewoning, deze biedt ruimte aan drie auto`s. De vakantiewoning is sfeervol ingericht en heeft alle luxe van deze tijd. De bungalow heeft drie aparte slaapkamers.

Vakantiehuis met terras in Noord-Holland

8. Vakantiehuis Koolmees 43 in IJhorst (Overijssel)

Dit mooie vakantiehuis beschikt over een ruim terras in de achtertuin. De woonkamer is voorzien van een hoekbank en een flatscreen-TV met DVD-speler. In het aangrenzende eetgedeelte vind je een eettafel en een hoekkeuken. In de opkamer, die aan de woonkamer grenst, staan twee sofa's. Deze ruimte wordt verwarmd door een gezellige houtkachel. Het huis ligt op natuurpark de Witte Bergen. Het park ligt midden in de Reestdal-vallei. Dit natuurgebied, op de grens van Overijssel en Drenthe, is nog relatief onontdekt. De Reest rivier heeft hier in de loop der jaren een prachtig dal uitgesleten. Je vindt hier bossen, weilanden en uitgestrekte heidevelden. Het is dan ook heerlijk om het gebied te verkennen.

Vakantiehuis midden in de natuur in Overijssel

9. De Branding 37 in Zoutelande (Zeeland)

Deze prachtige nieuwe vakantiewoning voor 6 personen ligt op bungalowpark Het Kustlicht te Zoutelande. Op loopafstand van het zonnige zuidstrand en een van de hoogste duintoppen van Nederland. Het huis beschikt over vloerverwarming en een vierpersoons infrarood sauna. De woonkamer met open keuken heeft een ruime zithoek, een gashaard en een flatscreen tv. Via twee schuifpuien is er toegang tot de volledig omheinde tuin, met het terras met tuinmeubilair. 

Luxe vakantiehuis in Zeeland gelegen nabij Zoutlande

10. Fint in Buren (Ameland)

Last but not least: vakantiehuis Fint! Deze luxe 6-persoons woning bevindt zich op Ameland, tussen Buren en de kust. De woning is op een hoge duin gebouwd. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de omliggende duinen en de strandopgang (die slechts 400 meter verderop is!). Fint heeft een gezellige inrichting, en is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt het huis over, onder meer, een gashaard, een whirlpool en een sauna, en over twee beschutte terrassen. Zo heb je de hele dag door zon! Fint is geheel gelijkvloers, en dus geschikt voor zowel gezinnen met kinderen en met een hond, als voor 65-plussers die willen genieten van de Waddenkust.

Vakantiehuis met rieten dak in de duinen op Ameland
De zekerheid van: