5 leuke herfstactiviteiten om samen met je kinderen te doen

De herfst is de tijd dat de wereld prachtige kleuren aanneemt en je uitnodigt om aan de slag te gaan. Maar wat kun je nou leuk samen gaan doen? Ideeën bedenken is soms best lastig. Daarom hebben wij een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet.

1. Ga knutselen met materialen uit de natuur

In de herfst is er zoveel te ontdekken in de natuur! De prachtige bladeren, kastanjes, eikels en dennenappels. Door de natuur wandelen en je tas vullen met de mooiste dingen die je vindt kan enorm nostalgisch zijn. Maar vandaag de dag vinden kinderen dit ook nog steeds erg leuk! Helemaal als je er iets mee kunt doen.

Trek je warme jas aan en ga samen naar buiten om spullen te verzamelen. Als je dan thuis komt kun je er leuk mee knutselen! Maak poppetjes met satéprikkers, droog de bladeren tussen een boek of maak bijvoorbeeld een kijkdoos! Laat je kinderen hun creativiteit uiten en doe zelf gezellig mee. 

2. Trek je favoriete bordspelletjes uit de kast

Niet al het herfstweer is even leuk. Hoewel springen in de regenplassen leuk kan zijn, zit je tijdens stromende regenbuien waarschijnlijk vaak binnen. Maar dat hoeft niet saai te zijn! Zet een pot hete thee, roep iedereen rond de tafel en pak je favoriete spelletjes erbij! Monopoly, Catan, Uno, of misschien lekker ouderwets Ganzenbord, er zijn genoeg opties! Een bezoekje brengen aan de speelgoedwinkel om een nieuw spel te kopen kan natuurlijk ook! Al eens gehoord van De Kwakzalvers van Kakelenburg? Een gezelschapsspel is een fantastische manier om wat familietijd door te brengen. Dus schud de kaarten en laat het spel beginnen!

3. Maak wat lekkers voor de vogels

Wat zijn vogeltjes toch enorm schattig, of niet? Hoe leuk is het om in de herfst een aantal vogeltjes in je tuin te zien op hun trektocht naar het zuiden? Jij kunt de reis wat makkelijker voor ze maken. Tuurlijk kun je gewoon een vetbol of vogelvoeder ophangen, maar het is veel leuker om dat zelf te maken!

Online zijn talloze ideeën te vinden. Eén van onze favorieten is de pindakaasrol. Neem een lege wc-rol en smeer die in met pindakaas. Rol die door een bakje vogelzaad, en voila! Een zelfgemaakte vogelvoeder waar de roodborstjes van zullen smullen.

4. Bereid je alvast voor op de feestdagen

Elk jaar weer lijkt de tijd tot de feestdagen voorbij te vliegen. Daarom kun je beter op tijd beginnen met de voorbereidingen. Dat kan ook best leuk zijn! Ga voor Sinterklaas bijvoorbeeld alvast ideeën opdoen voor surprises. Of doe je schort om en ga samen pepernoten bakken. Voor jou is het ook een goede tijd om alvast te shoppen voor cadeautjes. Dat scheelt later in het jaar weer.

Voor de Halloweenfans kan het ook erg leuk zijn om zogeheten jack-o'-lanterns te maken: pompoenen met gezichten erin gesneden. Het huis versieren met zelfgemaakte decoraties is natuurlijk sowieso leuk. Pak het papier, de verf en de lijm en ga aan de slag! 

5. Geniet alvast van de voorpret voor de vakantie!

De beste manier om van de herfstvakantie te genieten is door er met zijn allen even lekker een weekje op uit te gaan, maar het plezier kan ver daarvoor al beginnen. Is het niet ook superleuk om rond te kijken naar leuke vakantieverblijven, dagjes uit op te zoeken en uit te kijken naar dat lekkere weekje weg?

Geniet van de voorpret door nu alvast een leuke vakantie in de herfstvakantie te plannen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk vakantiehuisje? In deze natuur is ook gelijk veel ruimte om te wandelen en te genieten van de oranjebruine herfstkleurige natuur.

Vakantiehuizen in de herfst

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal