5 tips om kerstversiering van schelpen maken

Maak je de komende tijd een lekkere wandeling vanuit je vakantiehuis aan het strand? Vergeet dan niet om een heleboel schelpen te verzamelen. Met de feestdagen voor de deur wil je je huis natuurlijk extra gezellig inrichten en met schelpen knutsel je de mooiste kerstversieringen (die ook in de maanden erna niet zal misstaan in je huis).

Wij geven je vijf leuke knutseltips met schelpen.

1. Kerstkrans van schelpen

Neem als basis voor je krans een kleine strokrans, een piepschuimkrans of een oude oasiskrans met een diameter van niet groter dan 20 cm. Omwikkel de krans met wat stroken plastic vuilniszak. Op deze ondergrond kun je – met behulp van een lijmpistool – de schelpen die je hebt gevonden goed vastlijmen. Eerst plak je er een laag met schelpen op van verschillende grootte en kleur. Daarna plak je hierover een tweede laag schelpen die je goed aandrukt. Zorg er voor dat je zo weinig mogelijk gaatjes hebt tussen je schelpen en leg ze in een mooi, harmonisch patroon. Als de lijm goed is gedroogd bevestig je aan de platte achterzijde van je krans een schilderijhaakje. Je maritieme kerstkrans is klaar!

2. Theelichthouders met scheermesjes

Die mooie lange scheermesjes die je op het strand vindt, zijn flinterdun en erg geschikt om een mooie kaarsenhouder mee te maken. Plak de schermesje voorzichtig rondom een glazen theelichthouder en bindt er voor de sier een stoer stukje touw omheen. Sfeer gegarandeerd!

3. Blad vol schelpen

Heb je een flinke hoeveelheid mooie schelpen zoals kokkels en wulken gevonden? Strooi ze dan uit op een houten dienblad en plaats tussen de schelpen een paar dikke stompkaarsen. Zorg er wel voor dat je de binnenkant van het dienblad met aluminiumfolie bekleed tegen de hitte van de kaarsen.

4. Opbergdoosje met schelpen

Wil je een mooi sieradendoosje maken of een doosje waarin je je waxinelichtjes kunt bewaren? Met je gevonden schelpen maak je zo’n doosje extra mooi! De basis voor je knutselwerk is een houten doosje (misschien heb je nog een sigarendoosje of ga even langs een hobbywinkel of de Action). Verf het doosje wit en laat de verf goed drogen. Maak vervolgens je verzamelde  schelpen goed schoon en droog. Plak je schelpen daarna met een warm lijmpistool op je geschilderde doosje. Het effect zal je zeker verrassen!

5. Kerstballen van schelpen

Je kunt grotere schelpen die je op het strand hebt gevonden ook voorzien van een sierlijk lintje en deze in je kerstboom hangen. Of vul een doorzichtige glazen- of plastic kerstbal met kleine schelpjes en hang die in de boom!

Wij wensen je veel knutselplezier en alvast een gezellige en sfeervolle kerst!

De zekerheid van: