Actief aan de kust

Door Silke op vrijdag 5 mei 2017.

Natuurlijk is het heerlijk om op een warme zomerse dag lekker aan het strand te liggen. Even niets anders doen dan regelmatig in te smeren en regelmatig de bladzijden van uw boek om te slaan.

Maar soms wilt u ook wel even de benen strekken. Even in actie komen, met elkaar of helemaal alleen. Een verblijf aan de Nederlandse kust maakt dat heel goed mogelijk. Wij zetten de vijf populairste activiteiten aan het strand voor u op een rij.

Top 5 activiteiten aan de kust

Beachvolley
Volleybal is een sport die u snel onder de knie heeft. Op de Nederlandse stranden is op veel plekken een volleybalnet opgehangen. De ideale gelegenheid om met een groepje te volleyballen in het mulle zand.

Wandelen
Heerlijk, zo’n wandeling langs de vloedlijn. Met uw blote voeten door het lage water of over het harde zand is dé manier om alle stress en drukte van alledag te vergeten!

Strandfietsen
In de herfst, winter en het vroege voorjaar mag u bij bijna alle Nederlandse badplaatsen gewoon over het strand fietsen. Kiest u wel een fiets die daarvoor geschikt is want fietsen op het strand is heel wat anders dan fietsen over de weg. Strandfietsen hebben extra brede, zachte banden zodat u ook in wat zachter zand gewoon vooruit komt.

Stand up paddling
‘Suppen’, dat is staand op een surfplank met een paddel in de branding varen. Suppen is een complete work-out waarbij u uw benen, armen, rug, billen, buikspieren en schouders traint. Suppen is niet moeilijk en als u het onder de knie hebt, wilt u nooit meer wat anders. Suppen groeit snel in populariteit. Op veel Nederlandse stranden kunt u materiaal huren en lessen volgen.

Paardrijden
Er bestaat niets romantischer dan bij het vallen van de avond over het strand te galopperen. Veel maneges aan de kust organiseren ritten over het strand. Vaak in groepen en ook voor beginnende ruiters.

Heeft u een favoriete activiteit gevonden in onze top 5? Ook als u toch liever gewoon lekker op uw handdoek op het strand blijft liggen wensen wij u een heerlijke vakantie aan het Nederlandse strand!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarom willen we naar zee?

Door Silke op vrijdag 15 april 2016.
Categorieën:KustNatuur

Als mensen denken aan een vakantie denkt meer dan 70% aan strand en zee. Heerlijk genieten in de zon, zwemmen in zee, luieren in de schaduw bij het ruisen van de zee… Het blijkt voor de meesten van ons tenminste een maal per jaar reden om een vakantiehuis aan zee te huren. Maar waarom willen we toch zo graag aan zee zijn?

Lees verder >

Alleen op vakantie naar de kust

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.
Categorieën:KustLeuke uitjes

Heeft u plannen om alleen op vakantie naar de kust te gaan? Twijfelt u nog een beetje of dat wel een goed plan is? Niet nodig! Alleen reizen blijkt allerlei voordelen te hebben die u pas ontdekt als u het doet. De Nederlandse kust en Waddeneilanden zijn misschien wel de ultieme bestemming voor een vakantie in je eentje! Hieronder leggen we uit waarom.

Lees verder >

De mooiste bollenvelden aan de kust

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Als je toeristisch Nederland in 3 clichés wilt beschrijven, horen kaas, molens en tulpen daar zeker bij. Met onze prachtige tulpenvelden zijn we zelfs uniek in de wereld. Bloembollen worden ook op steeds meer plekken in Nederland verbouwd. In ons land zijn maar liefst 25.000 hectares aan bollenvelden te vinden. Dat zijn duizenden hectares meer dan een aantal jaar geleden. Het grootste deel van de bollenvelden ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. 

Lees verder >