Actief aan de kust

Door Silke op vrijdag 5 mei 2017.

Natuurlijk is het heerlijk om op een warme zomerse dag lekker aan het strand te liggen. Even niets anders doen dan regelmatig in te smeren en regelmatig de bladzijden van uw boek om te slaan.

Maar soms wilt u ook wel even de benen strekken. Even in actie komen, met elkaar of helemaal alleen. Een verblijf aan de Nederlandse kust maakt dat heel goed mogelijk. Wij zetten de vijf populairste activiteiten aan het strand voor u op een rij.

Top 5 activiteiten aan de kust

Beachvolley
Volleybal is een sport die u snel onder de knie heeft. Op de Nederlandse stranden is op veel plekken een volleybalnet opgehangen. De ideale gelegenheid om met een groepje te volleyballen in het mulle zand.

Wandelen
Heerlijk, zo’n wandeling langs de vloedlijn. Met uw blote voeten door het lage water of over het harde zand is dé manier om alle stress en drukte van alledag te vergeten!

Strandfietsen
In de herfst, winter en het vroege voorjaar mag u bij bijna alle Nederlandse badplaatsen gewoon over het strand fietsen. Kiest u wel een fiets die daarvoor geschikt is want fietsen op het strand is heel wat anders dan fietsen over de weg. Strandfietsen hebben extra brede, zachte banden zodat u ook in wat zachter zand gewoon vooruit komt.

Stand up paddling
‘Suppen’, dat is staand op een surfplank met een paddel in de branding varen. Suppen is een complete work-out waarbij u uw benen, armen, rug, billen, buikspieren en schouders traint. Suppen is niet moeilijk en als u het onder de knie hebt, wilt u nooit meer wat anders. Suppen groeit snel in populariteit. Op veel Nederlandse stranden kunt u materiaal huren en lessen volgen.

Paardrijden
Er bestaat niets romantischer dan bij het vallen van de avond over het strand te galopperen. Veel maneges aan de kust organiseren ritten over het strand. Vaak in groepen en ook voor beginnende ruiters.

Heeft u een favoriete activiteit gevonden in onze top 5? Ook als u toch liever gewoon lekker op uw handdoek op het strand blijft liggen wensen wij u een heerlijke vakantie aan het Nederlandse strand!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Film over de Wadden

Door Silke op vrijdag 2 juni 2017.
Categorieën:NatuurNieuwsStrand

​Filmer, regisseur en Ecoloog Ruben Smit is bekend geworden met zijn natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ over het gebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. De eerste filmbeelden voor De Nieuwe Wildernis zijn gemaakt in 2011 en de film kwam in 2013 uit. De film ontving lovende kritieken, vooral de kwaliteit van de beelden zijn volgens veel kijkers van ‘on-Nederlands’ niveau.

In 2015 maakte Smit nog een film over het Nederlandse rivierengebied met de titel ‘Levende Rivier’. Sinds 2016 is de filmer begonnen aan een nieuw groot project: ‘WAD, Leven op de grens van water en land’.

Lees verder >

Lekker uit eten in Egmond aan Zee

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.
Categorieën:KustUit eten

Egmond aan Zee heeft nog geen 5000 inwoners. Met maar liefst 28 restaurants in het voormalige vissersdorp zou je zeggen dat de lokale bevolking keuze genoeg heeft om lekker uit eten te gaan! Gelukkig voor de restaurant eigenaren komen er het hele jaar door veel toeristen genieten van het gezellige dorp, de brede boulevard en de heerlijke zandstranden. 

Lees verder >

Beste strandpaviljoen van Noord-Holland staat in Egmond aan Zee

Wilt u tijdens uw vakantie aan de Noord-Hollandse kust genieten van een hapje of drankje in een strandtent? Dan wordt het tijd dat u een huisje in Egmond huurt. Aan het strand van Egmond staat namelijk het beste strandpaviljoen van Noord-Holland. Paviljoen de Zilvermeeuw in Egmond aan Zee heeft volgens de jury een mooie eigentijdse inrichting, een heerlijk terras en een uitstekende bediening!

Lees verder >