Actief aan de kust

Door Silke op vrijdag 5 mei 2017.

Natuurlijk is het heerlijk om op een warme zomerse dag lekker aan het strand te liggen. Even niets anders doen dan regelmatig in te smeren en regelmatig de bladzijden van uw boek om te slaan.

Maar soms wilt u ook wel even de benen strekken. Even in actie komen, met elkaar of helemaal alleen. Een verblijf aan de Nederlandse kust maakt dat heel goed mogelijk. Wij zetten de vijf populairste activiteiten aan het strand voor u op een rij.

Top 5 activiteiten aan de kust

Beachvolley
Volleybal is een sport die u snel onder de knie heeft. Op de Nederlandse stranden is op veel plekken een volleybalnet opgehangen. De ideale gelegenheid om met een groepje te volleyballen in het mulle zand.

Wandelen
Heerlijk, zo’n wandeling langs de vloedlijn. Met uw blote voeten door het lage water of over het harde zand is dé manier om alle stress en drukte van alledag te vergeten!

Strandfietsen
In de herfst, winter en het vroege voorjaar mag u bij bijna alle Nederlandse badplaatsen gewoon over het strand fietsen. Kiest u wel een fiets die daarvoor geschikt is want fietsen op het strand is heel wat anders dan fietsen over de weg. Strandfietsen hebben extra brede, zachte banden zodat u ook in wat zachter zand gewoon vooruit komt.

Stand up paddling
‘Suppen’, dat is staand op een surfplank met een paddel in de branding varen. Suppen is een complete work-out waarbij u uw benen, armen, rug, billen, buikspieren en schouders traint. Suppen is niet moeilijk en als u het onder de knie hebt, wilt u nooit meer wat anders. Suppen groeit snel in populariteit. Op veel Nederlandse stranden kunt u materiaal huren en lessen volgen.

Paardrijden
Er bestaat niets romantischer dan bij het vallen van de avond over het strand te galopperen. Veel maneges aan de kust organiseren ritten over het strand. Vaak in groepen en ook voor beginnende ruiters.

Heeft u een favoriete activiteit gevonden in onze top 5? Ook als u toch liever gewoon lekker op uw handdoek op het strand blijft liggen wensen wij u een heerlijke vakantie aan het Nederlandse strand!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wie gun jij een fantastisch begin van 2017?

Oerol festival bezoeken

Door Peter op maandag 12 mei 2014.
Categorieën:Evenementen

Het Oerol festival op Terschelling is het leukste theaterfestival van Europa. Als sinds 1982 is het Waddeneiland Terschelling in juni tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Muziek, circus, mime en interactieve installaties: je komt ze tegen in de duinen, het strand in de bossen of gewoon op straat. Jaarlijks komen er zo'n 50.000 bezoekers voor één of meerdere dagen naar Oerol op Terschelling.

Lees verder >

Waarom is de zee gezond?

Door Peter op dinsdag 24 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een verblijf aan zee is gezond. Dat heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen om meer zuurstof op te nemen in je lichaam. Hierdoor heb je minder last van stress en ben je minder snel vermoeid. Ook hooikoorts- en astmapatienten hebben baat bij een verblijf aan zee omdat de lucht veel minder pollen en stuifmeel bevat. 

Lees verder >