Actief aan de kust

Natuurlijk is het heerlijk om op een warme zomerse dag lekker aan het strand te liggen. Even niets anders doen dan je regelmatig insmeren en de bladzijden van je boek omslaan.

Maar soms wil je ook wel even de benen strekken. Even in actie komen, met elkaar of helemaal alleen. Een verblijf aan de Nederlandse kust maakt dat heel goed mogelijk. Wij zetten de vijf populairste activiteiten aan het strand voor je op een rij.

Top 5 activiteiten aan de kust

Beachvolley
Volleybal is een sport die je snel onder de knie hebt. Op de Nederlandse stranden is op veel plekken een volleybalnet opgehangen. De ideale gelegenheid om met een groepje te volleyballen in het mulle zand.

Wandelen
Heerlijk, zo’n wandeling langs de vloedlijn. Met je blote voeten door het lage water of over het harde zand is dé manier om alle stress en drukte van alledag te vergeten!

Strandfietsen
In de herfst, winter en het vroege voorjaar mag je bij bijna alle Nederlandse badplaatsen gewoon over het strand fietsen. Kies wel een fiets die daarvoor geschikt is want fietsen op het strand is heel wat anders dan fietsen over de weg. Strandfietsen hebben extra brede, zachte banden zodat je ook in wat zachter zand gewoon vooruit komt.

Stand up paddling
‘Suppen’, dat is staand op een surfplank met een paddel in de branding varen. Suppen is een complete work-out waarbij je je benen, armen, rug, billen, buikspieren en schouders traint. Suppen is niet moeilijk en als je het onder de knie hebt, wil je nooit meer wat anders. Suppen groeit snel in populariteit. Op veel Nederlandse stranden kun je materiaal huren en lessen volgen.

Paardrijden
Er bestaat niets romantischer dan bij het vallen van de avond over het strand te galopperen. Veel maneges aan de kust organiseren ritten over het strand. Vaak in groepen en ook voor beginnende ruiters.

Heb je een favoriete activiteit gevonden in onze top 5? Ook als je toch liever gewoon lekker op je handdoek op het strand blijft liggen wensen wij je een heerlijke vakantie aan het Nederlandse strand!

 

 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal