Airshow op Texel

Door Silke op dinsdag 22 mei 2018.

Tijdens een vliegshow of Airshow tonen piloten hun vaardigheden en de capaciteiten van hun vliegtuigen. Bij de meeste vliegshows is er sprake van een zogenaamde ‘static-show’ en een vliegprogramma. Op de static show kunnen bezoekers de vliegtuigen van dichtbij bekijken en een praatje maken met de piloten. Tijdens het vliegprogramma worden er demonstraties gegeven door vliegtuigen in allerlei soorten en maten. In Nederland zijn er nog maar drie Airshows: de Oostwold Airshow, Volkel in de Wolken en de Texel Airshow.

Een keer per drie jaar

De Airshow van Texel wordt sinds 1980 op het grootste Nederlandse Waddeneiland georganiseerd. Eens per drie jaar komen duizenden bezoekers naar Texel om te genieten van de bijzondere vliegtuigen en luchtshows. In 2018 wordt de Airshow op 4 augustus gehouden.

Dit jaar kunt u op de Texel Airshow onder andere genieten van een demonstratievlucht door een Belgische Sea King. Deze tweemotorige helikopter wordt door de Belgische luchtmacht als reddingshelikopter ingezet. Op het programma van de Texel Airshow staan onder andere ook formatievliegen door een Mustang en een Spitfire en een demonstratie van het team van de Royal Jordanian Falcons.

De vliegshows op Texel zullen in de middaguren plaatsvinden, maar ook in de ochtend is er al van alles te beleven tijdens de static show.

Show op het vliegveld

De Texel Airshow wordt georganiseerd op Texel International Airport, de luchthaven van Texel die midden op het eiland ligt, zo’n 5 kilometer ten oosten van badplaats De Koog. De luchthaven is in de jaren ’30 van de vorige eeuw aangelegd en wordt nu volop gebruikt door sportvliegers. Ook kunt u er een parachutesprong maken.

Huur een vakantiehuis op Texel

Komt u ook genieten van de Texel Airshow? Kom dan een paar dagen naar het mooie Texel en huur een vakantiehuis op Texel via Fijn op Vakantie.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hoe vind ik huurders voor mijn vakantiehuis?

Door Peter op donderdag 13 november 2014.

Op internet heeft u de keuze uit honderden websites waar u uw vakantiehuis kunt promoten. De beste sites zijn goed vindbaar in Google, adverteren op de juiste plek, zijn actief op sociale media en hebben een bestand van klanten aan wie ze regelmatig een nieuwsbrief kunnen sturen.

De meest succesvolle verhuur websites hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde ‘’niche’’. Daarmee zorgen ze ervoor dat vakantiegangers met een specifieke belangstelling makkelijker de site vinden en wordt de kans op een reservering vergroot.

Lees verder >

Waterdichte gadgets

Door Silke op zaterdag 21 mei 2016.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Nog even en de zomer is weer in volle gang. Verheug jij je al op een vakantie aan de Nederlandse kust? Lekker flaneren op de boulevard, zwemmen in zee, cocktails drinken op het terras en vooral heerlijk genieten van ieder warme dag in het zand?

De kans is groot dat jij, net als 99% van de wereldbevolking niet meer zonder je elektronische gadgets op pad gaat. Ook een dagje aan het strand lijkt zonder smartphone, e-reader of digitale camera gedoemd te mislukken.

Lees verder >

Mag mijn auto mee naar Schiermonnikoog?

Door Peter op woensdag 11 maart 2015.

Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland en het hele eiland heeft de status van Nationaal Park. Als je een vakantiehuis op Schiermonnikoog hebt gehuurd zul je onder de indruk raken van de unieke natuur en de breedste zandstranden die er in Europa te vinden zijn. De rust die je als bezoeker op het eiland ervaart heeft zeker te maken met het feit dat er vrijwel geen gemotoriseerd verkeer op het eiland

Lees verder >