Airshow op Texel

Tijdens een vliegshow of Airshow tonen piloten hun vaardigheden en de capaciteiten van hun vliegtuigen. Bij de meeste vliegshows is er sprake van een zogenaamde ‘static-show’ en een vliegprogramma. Op de static show kunnen bezoekers de vliegtuigen van dichtbij bekijken en een praatje maken met de piloten. Tijdens het vliegprogramma worden er demonstraties gegeven door vliegtuigen in allerlei soorten en maten. In Nederland zijn er nog maar drie Airshows: de Oostwold Airshow, Volkel in de Wolken en de Texel Airshow.

Een keer per drie jaar

De Airshow van Texel wordt sinds 1980 op het grootste Nederlandse Waddeneiland georganiseerd. Eens per drie jaar komen duizenden bezoekers naar Texel om te genieten van de bijzondere vliegtuigen en luchtshows. In 2018 wordt de Airshow op 4 augustus gehouden.

Dit jaar kunt u op de Texel Airshow onder andere genieten van een demonstratievlucht door een Belgische Sea King. Deze tweemotorige helikopter wordt door de Belgische luchtmacht als reddingshelikopter ingezet. Op het programma van de Texel Airshow staan onder andere ook formatievliegen door een Mustang en een Spitfire en een demonstratie van het team van de Royal Jordanian Falcons.

De vliegshows op Texel zullen in de middaguren plaatsvinden, maar ook in de ochtend is er al van alles te beleven tijdens de static show.

Show op het vliegveld

De Texel Airshow wordt georganiseerd op Texel International Airport, de luchthaven van Texel die midden op het eiland ligt, zo’n 5 kilometer ten oosten van badplaats De Koog. De luchthaven is in de jaren ’30 van de vorige eeuw aangelegd en wordt nu volop gebruikt door sportvliegers. Ook kunt u er een parachutesprong maken.

Huur een vakantiehuis op Texel

Komt u ook genieten van de Texel Airshow? Kom dan een paar dagen naar het mooie Texel en huur een vakantiehuis op Texel via Fijn op Vakantie.