Albino zeehond op Texel

Eind oktober kreeg Natuurcentrum Ecomare op Texel er een bijzondere nieuwe bewoner bij: een albinozeehond. De witte mannelijke zeehond lag op de Waddendijk van Texel en werd gevonden door een wandelaar. De dierverzorgers van Ecomare waren in verwarring. De vacht van de albino zeehond leek op die van een pasgeboren grijze zeehond, maar het was duidelijk een gewone zeehond van een paar maanden oud. 

De lichte vacht en de rode ogen van dit exemplaar wijzen op albinisme, een afwijking waarbij een dier geen pigment aanmaakt. Albinisme bij zeehonden is uiterst zeldzaam. Dit was de eerste ablino zeehond voor Ecomare. Bij navraag bij andere zeehondencentra bleek de afgelopen jaren slechts een paar keer een albino zeehond te zijn binnen gebracht. 

De albino zeehond werd door Ecomare toepasselijk Snowwhite gedoopt. Hoewel het dier duidelijk verzwakt was, wisten de dierverzorgers van Ecomare hem weer snel te laten aansterken. Bij binnenkomst in Ecomare kreeg het dier ORS toegediend, een oplossing van zouten en mineralen om zijn vochtbalans weer op peil te brengen. Het dier kreeg van de dierenarts een injectie met antibiotica en ontwormings middel.

Al snel na binnenkomst werd de zeehond – die in quarantaine verblijft – losgelaten in een bassin om te zwemmen en te eten. De eerste haringen smaakten hem goed! Het dier zal voorlopig nog wel in Ecomare te bewonderen zijn, want hij is nog niet gezond. Pas tegen het voorjaar hopen de dierverzorgers van Ecomare Snowwhite weer vrij te kunnen laten in zee.

Wat is Ecomare?

Ecomare is een van de populairste attracties op Texel. Jaarlijks bezoeken honderd duizenden mensen dit unieke Texelse museum. Ecomare is een leuk en interessant dagje uit voor alle leeftijden. U kunt er van heel dichtbij zeehonden, bruinvissen maar ook vogels, vissen en andere zeedieren bekijken. In het natuurmuseum ontdekt u alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Het museum is dagelijks van 09.30 tot 17.00 uur geopend en alleen op 25 december en 1 januari gesloten.

This instagram post (https://www.instagram.com/p/B68TTbFjl2J/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.

Huur een vakantiehuis op Texel

Zin om een kijkje te nemen in Ecomare? Combineer uw bezoek aan Snowwhite met een paar dagen in een vakantiehuis op Texel.

De foto bij dit blog is afkomstig van www.ecomare.nl