Alternatief voor een vliegvakantie

De opwarming van de aarde, klimaatakkoord van Parijs, smeltende poolkappen… geen dag gaat voorbij of de klimaatproblematiek is in het nieuws. Voor degenen die nog wat duidelijkheid nodig hebben; het gaat allemaal om de toename van het CO2 in de lucht

Opwarming van de aarde… hoe zat het ook alweer?

CO2 is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. CO2 zorgt ervoor dat de warmte van zonnestralen, die door de aarde worden teruggekaatst, rond de aarde blijft hangen. Daardoor is de aarde een fijne, warme plek om te wonen.

Helaas is de hoeveelheid CO2 de laatste 150 jaar extreem sterk toegenomen. Volgens sommige wetenschappers is er sprake van een stijging van wel 40%. Deze is een gevolg van menselijke activiteit. Fabrieken, energiecentrales, vliegtuigen, vrachtauto’s, auto’s en boten stoten CO2 uit. Met de toegenomen welvaart stoten we steeds meer CO2 uit

Bomen halen CO2 uit de lucht maar de groei van de bevolking wereldwijd zorgt voor ontbossing van de aarde dus steeds minder bomen om de CO2 uit de lucht te halen. Alle extra CO2 in de lucht zorgt ervoor dat zonnestralen minder makkelijk terugkaatsen. De atmosfeer wordt daarmee steeds warmer. Opwarming van de aarde zorgt voor het smelten van de poolkappen waardoor de zeespiegel steeds verder stijgt.

Wat kunnen we doen aan de opwarming?

Als we willen dat onze achterkleinkinderen ook nog op aarde kunnen leven, moeten we matigen. Matigen in onze consumptie. Want alleen op die manier voorkomen we dat de opwarming van de aarde verder doorgaat.

Wij houden van de kust

Matigen is natuurlijk niet fijn. We zijn gewend om in ons leven te streven naar meer en beter. Meer spullen, grotere auto, verder reizen. Maar we zullen een stapje terug moeten doen om de aarde leefbaar te houden.

Huur een vakantiehuis aan de Nederlandse kust

Bij Fijnopvakantie zijn we geen klimaatwetenschappers of politici. We zijn alleen gek op de Nederlandse kust en we hopen dat we met elkaar nog eeuwenlang kunnen genieten van duinen en stranden. Daarom willen we in deze blog een pleidooi houden om dit jaar niet het vliegtuig te pakken maar lekker dichtbij te komen genieten van de Nederlandse kust. Onze vakantiehuizen liggen nooit verder dan 10 km van het strand, dus ter plaatse pakt u natuurlijk de fiets. Een aantal bestemmingen aan onze kust zijn ook nog eens prima met het openbaar vervoer bereikbaar!

De Nederlandse kust is een heerlijke plek om een vakantie door te brengen. We weten zeker dat u minstens zoveel geniet als op iedere verre bestemming!

De zekerheid van: