Beleef de herfst op de Wadden

Texel, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog. Vier prachtige eilanden die 's zomers druk worden bezocht. Terwijl juist in het najaar de mooiste dingen op de eilanden gebeuren. En het is dan ook nog eens heerlijk rustig.

De herfstvakantie staat voor de deur. Een uitgelezen vakantie om met het hele gezin de boot te pakken en heerlijk uit te waaien op het strand van Texel, Terschelling, Schiermonnikoog of Ameland. Wij geven voor elk eiland een verschillende, maar onvergetelijke herfsttip! Kom snel genieten op de Wadden in de herfst!

Krijg de blues op Texel

De blues en de herfst… die passen perfect bij elkaar. Half oktober is ieder jaar het driedaags Texel Bluesfestival in Den Burg, In de kroegen en zaaltjes van Den Burg treden gerenommeerde bluesartiesten op. En dan de volgende dag lekker uitwaaien op het strand en eindigen met een bockbiertje van de Texelse bierbrouwerij in een strandtent met open haard. Zou je niet heel snel boeken?

Bekijk de vakantiehuizen op Texel >

Jazzy Terschelling

Nog meer muziek op de eilanden in het najaar. In 2019 vond de eerste editie van Lakmakers TJAZZ plaats en dat bleek een groot succes. Ook dit jaar staat het festival weer op de planning voor eind november. Op dit kleinschalige festival geniet je van een scala aan muziekgenres, zoals jazz, blues, wereldmuziek, bigband, blues en nog veel meer. Daarnaast is het de doelstelling van het festival om bezoekers in aanraking te laten komen met instrumenten en dan vooral het zelf bespelen. Daarom worden er ook diverse workshops georganiseerd en kun je samen spelen met artiesten. Durf jij het aan?

Bekijk de vakantiehuizen op Terschelling >

Met de boot naar Ameland

Kunst kijken op Ameland

Ameland is een heerlijk Waddeneiland waar in ieder jaargetijde veel te doen is. Maar november is traditioneel de Kunstmaand Ameland. Het gaat om kunst in de breedste zin van het woord. Geniet van optredens, poëzie, muziek, beelden, schilderijen en projecties. De kunst is op veel locaties te vinden!

Bekijk de vakantiehuizen op Ameland>

Wandelen over Schiermonnikoog

Heel november staat op Nationaal Park Schiermonnikoog in het teken van November Wandelmaand. November is vol met wandelingen en excursies, met of zonder gids. Je wandelt door bos, duinen en kwelder en over het strand. Wandel naar de Noordertoren, het Bunkermuseum of strandpaviljoen De Marlijn. De wandelingen zijn opgedeeld in verschillende thema's, zoals een culinaire wandeling, een wandeling door de bossen of een avondwandeling. Ga jij Schier verkennen in november?

Bekijk de vakantiehuizen op Schiermonnikoog >

Waar ga jij het liefst naartoe in de herfst? Ga je voor muziek, kunst of juist de natuur? Je kunt te kust en te keur. Zoek je nog een accommodatie? Bekijk ons aanbod.

De zekerheid van: