Beroemde Zeeuwen

Zeeland telt bijna 400.000 inwoners en is vooral in de zomermaanden razend populair bij Nederlandse, Duitse en Belgische toeristen. Zeeland heeft een groot aantal vakantiehuizen en misschien wel de mooiste stranden van Nederland. Maar het is meer dan een strandbestemming.

Het is ook een provincie met een rijke traditie, een eigen dialect en oude gebruiken waar de Zeeuwen trots op zijn. Zeeland heeft vruchtbare landbouwgrond en is omringd door de zee waar de beste vis en schaaldieren worden gevangen. De provincie heeft dan ook een rijke culinaire traditie.

Top 3 beroemde Zeeuwen

De provincie Zeeland heeft ook veel bekende Nederlanders voortgebracht. Hoewel ze zich bezig hielden (en houden) met totaal verschillende zaken, hebben ze een aantal kenmerken gemeenschappelijk: bescheidenheid, vasthoudend en niet snel van hun voetstuk gebracht.
Herken jij de echte Zeeuw in onze top 3?

1 Jan Peter Balkenende
Geboren in het Zeeuwse Biezelinge verhuisde hij in 1982 naar Amstelveen waar hij de gemeentelijke politiek in ging. In 2001 werd hij fractievoorzitter van het CDA en tussen 2002 en 2010 was hij premier van 2 kabinetten ‘’Balkenende”. Sinds 2010 is hij hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

2 Danny Blind
De bondcoach van het Nederlands elftal begon zijn voetbalcarriere bij de ameteurclub RSC in zijn geboorteplaats Oost Souburg. Hij heeft zelf meer dan 500 wedstrijden in de Nederlandse eredivisie gevoetbald voor de clubs Sparta en Ajax.

3 Michiel de Ruyter
De Ruyter is geboren in Vlissingen en is de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis. Hij wordt algemeen beschouwd als de grootste admiraal van zijn tijd.  In 2015 kwam de historische avonturenfilm Michiel de Ruyter uit in de bioscoop. De succesvolle film heeft meer dan 8 miljoen euro gekost. Voor Nederlandse begrippen een enorm bedrag.

De zekerheid van: