Best gewaardeerde stranden van Nederland

'Zoover' is een Nederlandse website die gericht is op het verzamelen en delen van beoordelingen over vakantiebestemmingen. De beoordelingen worden door gebruikers aangeleverd die op de genoemde bestemming geweest zijn. Onlangs heeft 'Zoover' duizenden strandliefhebbers de vraag gesteld: wat is jouw favoriete Nederlandse strand. Daarbij werden ook de ruim 50.000 reviews van strandbestemmingen in Nederland doorgespit en op die manier werd bepaald welke stranden in ons land het meest gewaardeerd worden.

Rustige stranden zijn favoriet

De stranden in Zeeland en de stranden op de Waddeneilanden worden het best gewaardeerd door strandgangers. Het strand van Zoutelande in Zeeland krijgt daarbij het hoogste cijfer van alle stranden in ons land. De bezoekers geven het strand een 9,2. Veel bezoekers genieten vooral van het brede strand waar je – net als in het duingebied erachter – heerlijk kunt wandelen.
Vakantiehuizen in Zeeland

Waddeneilanden ook gewild

Ook de stranden van de Waddeneilanden blijken erg in trek. Op de 2e, 3e, 5e en 6e plaats in de lijst staan respectievelijk de stranden van Terschelling (rapportcijfer 9,1), Vlieland (rapportcijfer 9), Texel (rapportcijfer 9,0) en Schiermonnikoog (rapportcijfer 8,9).
Vakantiehuizen op Terschelling
Vakantiehuizen op Schiermonnikoog
Vakantiehuizen op Texel

Strand van Schoorl op de vierde plek

De grote badplaatsen Noordwijk, Scheveningen en Zandvoort komen niet voor op de lijst. Daarmee wordt nog eens benadrukt dat rust en ruimte veruit favoriet zijn bij de strandfans. Als enige badplaats in Noord-Holland komt Schoorl voor in de lijst van Zoover. Met een vierde plaats waarderen de bezoekers Schoorl om de prachtige natuur en de relaxte sfeer op het strand.
Vakantiehuizen in Schoorl

Dit is de top 10 Nederlandse stranden:

  1. Zoutelande – 9,2
  2. Terschelling – 9,1
  3. Vlieland – 9,0
  4. Schoorl – 9,0
  5. Texel – 9,0
  6. Scharendijke – 8,9
  7. Schiermonnikoog – 8,9
  8. Westkapelle – 8,9
  9. Burgh-Haamstede – 8,9
  10. Groede – 8,8
De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal