Beste middel tegen hooikoorts

Het is weer die tijd van het jaar: hooikoorts! Het is een vervelende allergie waarbij de slijmvliezen in je neus en keel reageren als ze in aanraking komen met pollen en stuifmeel van grassen, bomen en andere planten. Het lichaam van mensen die last hebben van hooikoorts, beschouwt de pollen en het stuifmeel als mogelijk schadelijk en reageert daarop met het produceren van antistoffen. Deze antistoffen veroorzaken een allergische reactie.

Wanneer krijg je hooikoorts?

Hooikoorts heeft niets met hooi of met koorts te maken. De klachten komen het meest voor in het hooiseizoen, vandaar de naam. Hooikoorts is dus een seizoensgebonden aandoening die ieder jaar terugkomt tussen mei en augustus. Hooikoorts manifesteert zich vooral rond de leeftijd van 8 tot 25 jaar. Naar mate je ouder wordt, nemen de klachten geleidelijk af. De kans dat je boven de 55 jaar nog hooikoorts krijgt, is klein.

Hooikoorts genezen

Het is niet mogelijk om hooikoorts te voorkomen. In Nederland heeft 1 op de 7 mensen last van deze vervelende allergie. Je kunt de klachten wel verminderen door verschillende medicijnen en behandelingen die bij de apotheek verkrijgbaar zijn.

Geen hooikoorts op het strand

De beste manier om hooikoorts te voorkomen is een vakantie aan het strand! In de zee en op het strand groeien geen bomen, planten of grassen en de wind van zee bevat dan ook geen pollen of stuifmeel. Als je een half uurtje op het strand loopt zal je merken dat je klachten direct verminderen! Ons advies: huur deze zomer een vakantiehuis aan het strand

De zekerheid van: