Beste stranden van Zeeland

De Zeeuwse kust is met al haar schiereilanden bijna 500 kilometer lang en bestaat voor een deel uit dijken en dammen. Zo’n 60 kilometer van de Zeeuwse kust is duingebied met brede stranden. En niet zomaar stranden!

Zeeland heeft als provincie de meeste zonuren van ons land. Langs de kust is vrijwel nergens hoogbouw te vinden en de stranden van Zeeland behoren tot de mooiste en schoonste stranden van ons land. De meeste Zeeuwse stranden hebben in het seizoen strandbewaking zodat u er veilig kunt zwemmen.

Het is duidelijk, als u een vakantiehuis in Zeeland huurt, zult u altijd een heerlijk strand in de buurt vinden. Maar wat zijn de mooiste stranden van Zeeland? Wij van Fijn op Vakantie zetten onze top drie voor u op een rij

Mooiste stranden van Zeeland

Strand bij Cadzand
In het diepe zuiden van de provincie ligt Zeeuws Vlaanderen. Hier ligt de bekende badplaats Cadzand. Van Nieuwvliet tot het Zwin (aan de Belgische grens) liggen de stranden van Cadzand. Maar liefst 11 kilometer schoon en rustig strand ligt hier op vakantiegangers te wachten. De stranden van Cadzand staan bekend om de prehistorische haaientanden die u er kunt vinden.

Banjaardstrand bij Kamperland
Tussen Kamperland en Vrouwenpolder, in de kop van Noord Beveland ligt het Banjaardstrand. Dit strand is al meerdere malen uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. Het strand is hier zo’n 3 kilometer lang en op sommige plekken meer dan 500 meter breed!

Strand bij Zoutelande
Walcheren is de grootste landstreek van Zeeland. In het uiterste westen van dit schiereiland ligt de badplaats Zoutelande.   Het 5 kilometer lange strand bij de badplaats Zoutelande staat bekend als het Zuiderstrand. Op het strand vind je de typische Zeeuwse strandcabines die u voor een of meerdere dagen kunt huren om uw strandspullen op te bergen. De duinen achter het strand van Zoutelande zijn hoog. In het voor- en najaar is het strand bij Zoutelande dan ook populair bij eigenaars van gemotoriseerde parapenten, die op de hoge duinen het luchtruim kiezen.

Vakantiehuis aan het strand van Zeeland huren?
Wilt u de schoonheid van de Zeeuwse stranden met eigen ogen komen ontdekken? Huur dan een vakantiehuis of villa in Zeeland

De zekerheid van: