Buienradar, maar dan voor lammetjes!

Door Silke op maandag 25 maart 2019.

Op Texel worden jaarlijks meer dan 20.000 lammetjes geboren. Voor veel toeristen dé reden om in het voorjaar een paar dagen naar het grootste Nederlandse Waddeneiland te komen. Wie houdt er niet van de donzige knuffels die vrolijk springend door de wei rennen?

Dankzij www.lammetjesradar.nl, een initiatief van de Texelse VVV en 12 schapenboeren kunnen bezoekers precies volgen waar de lammetjes vandaag in de wei lopen.

Waar zijn de lammetjes te vinden?

Dat is misschien wel de meest gestelde vraag op het VVV-kantoor in het voorjaar. Verdeeld over het eiland, in de weides van de grootste schapenboeren van Texel, dragen 12 moederschapen een zogenaamde GPS tracker. Dit apparaatje is zo groot als een lucifersdoosje en hangt aan een halsband van de moederschapen. Schapen zijn echte kuddedieren en de lammetjes zijn daarom altijd bij hun moeder te vinden. GPS tracker stuurt iedere 2 minuten een signaal naar de website lammetjesradar.nl en – voor de Duitse gasten – www.laemmerradar.de Op deze sites is daardoor op een digitale kaart de actuele locatie van de Texelse lammetjes te volgen!

Het Texelse schaap

Op Texel is de schapenhouderij kleinschalig en met veel aandacht voor het welzijn van de dieren. De lammetjes blijven gewoon gezellig bij hun moeder in de wei en genieten van het zilte gras dat in de Texelse weides volop te vinden is. Op de Texelse schapenboerderij kunnen kinderen van dichtbij kennismaken met het leven van het Texelse schaap en zelfs even een lammetje op schoot nemen. Dat vinden mens en dier geweldig!

Huur een huis tussen de schapen

Wilt u dit voorjaar ook komen genieten van de Texelse lammetjes? Huur dan een vakantiehuis op Texel uit het programma van Fijn op Vakantie.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Gratis WiFi in Zeeland

Door Petra op maandag 7 september 2015.
Categorieën:Nieuws

De behoefte aan internet onderweg wordt steeds groter. Vrijwel iedere mobiele telefoon in Nederland is tegenwoordig een smartphone en we willen ook buitenshuis onze mail checken, een post op Facebook plaatsen of op buienradar controleren of het wel klopt dat het niet regent!

WiFi Zeeland

Ben jij op vakantie in een vakantiehuis in Zeeland en wil je gratis het internet op? Dan kun je sinds kort gebruik maken van WiFi Zeeland. Hiermee heb je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van draadloos internet in maar liefst 18 gemeentes in de provincie. 

Lees verder >

Waarom honden het strand zo fijn vinden

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:KustStrand

Honden zijn – net als mensen – gek op het strand. Op veel stranden langs de Nederlandse kust zijn honden van harte welkom. In ons blog over hond vriendelijke stranden kunt u meer lezen over de regels voor de verschillende stranden langs onze kust.

Lees verder >

Strand van Schiermonnikoog

Door Silke op zondag 17 april 2016.

Een bezoek aan het strand van Schiermonnikoog is een bijzondere ervaring: het kleinste Waddeneiland. De invloed van de zeestromingen rond Schiermonnikoog zorgt ervoor dat het eiland een zogenaamde aangroeikust heeft. Hierdoor wordt het strand zelfs elk jaar een beetje breder.

Lees verder >