Buienradar, maar dan voor lammetjes!

Op Texel worden jaarlijks meer dan 20.000 lammetjes geboren. Voor veel toeristen dé reden om in het voorjaar een paar dagen naar het grootste Nederlandse Waddeneiland te komen. Wie houdt er niet van de donzige knuffels die vrolijk springend door de wei rennen?

Dankzij www.lammetjesradar.nl, een initiatief van de Texelse VVV en schapenboeren kunnen bezoekers precies volgen waar de lammetjes vandaag in de wei lopen.

Waar zijn de lammetjes te vinden?

Dat is misschien wel de meest gestelde vraag op het VVV-kantoor in het voorjaar. Verdeeld over het eiland, in de weides van de grootste schapenboeren van Texel, dragen 12 moederschapen een zogenaamde GPS tracker. Dit apparaatje is zo groot als een lucifersdoosje en hangt aan een halsband van de moederschapen. Schapen zijn echte kuddedieren en de lammetjes zijn daarom altijd bij hun moeder te vinden. GPS tracker stuurt iedere 2 minuten een signaal naar de website lammetjesradar.nl en – voor de Duitse gasten – www.laemmerradar.de. Op deze sites is daardoor op een digitale kaart de actuele locatie van de Texelse lammetjes te volgen!

Het Texelse schaap

Op Texel is de schapenhouderij kleinschalig en met veel aandacht voor het welzijn van de dieren. De lammetjes blijven gewoon gezellig bij hun moeder in de wei en genieten van het zilte gras dat in de Texelse weides volop te vinden is. Op de Texelse schapenboerderij kunnen kinderen van dichtbij kennismaken met het leven van het Texelse schaap en zelfs even een lammetje op schoot nemen. Dat vinden mens en dier geweldig!

Huur een huis tussen de schapen

Wilt u dit voorjaar ook komen genieten van de Texelse lammetjes? Huur dan een vakantiehuis op Texel uit het aanbod van Fijn op Vakantie.

De zekerheid van: