Catamaran zeilen op de Noordzee

Catamarans zijn de snelste zeilschepen ter wereld. Een catamaran bestaat uit twee drijvende delen (rompen) die parallel aan elkaar gemonteerd zijn. Hierdoor heeft een catamaran weinig weerstand en veel stabiliteit. Een standaard catamaran kan snelheden tot wel 60 km per uur halen. Het record met een wedstrijd catamaran staat op meer dan 110 kilometer per uur!

Ervaar het zelf

Liefhebbers van de zee, de wind, snelheid en sensatie kunnen tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust ook zelf ervaren hoe het voelt als een catamaran accelereert in de golven. Tijdens een introductieles catamaranzeilen krijgt u uitleg over het materiaal en over de veiligheid op zee. Afhankelijk van de omstandigheden en van uw ervaring kan er tijdens het varen in de trapeze worden gestaan of worden gestuurd. U kunt van april tot oktober in verschillende badplaatsen aan de Nederlandse kust les krijgen in het catamaran zeilen. Hieronder vindt u per provincie de belangrijkste locaties.

Catamaranzeilen Zeeland

In Zeeland kunt u onder andere catamaran lessen krijgen op het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en op de Noordzee, vanuit het westelijke puntje van Zeeuws Vlaanderen.
Kijk hier voor vakantiehuizen in Zeeland

Catamaranzeilen Zuid-Holland

In Zuid-Holland vindt u in Scheveningen en Noordwijk aan Zee zeilscholen waar u de beginselen van het catamaranzeilen kunt leren.
Kijk hier voor vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Catamaranzeilen Noord-Holland

In het Noord-Hollandse Bloemendaal aan Zee vindt u een watersportcentrum aan het strand waar ook catamaran lessen worden gegeven.
Kijk hier voor vakantiehuizen aan de Noord Hollandse kust

Catamaranzeilen Texel

Ook op het grootste Nederlandse Waddeneiland is een catamaran zeilschool. Niet zo vreemd, want Texel is de plek waar jaarlijks in juni ’s wereld grootste catamaranrace wordt gehouden: De Ronde Om Texel.
Kijk hier voor vakantiehuizen op Texel

 
De zekerheid van: