Concert aan de Noordzee

Het zevende bouwwerk van de Zeeuwse Deltawerken is de Brouwersdam. Met het bouwen van deze 6,5 kilometer lange dam werd het gat tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland gedicht. Door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer. In 1971 was de dam klaar en in 1981 werd er een sluis in de dam aangelegd. Hiermee stroomt er weer zout water het Grevelingenmeer in waardoor de flora en fauna in het gebied geleidelijk veranderen.

Concert aan zee

De Brouwersdam is ook het decor voor een uniek muziekfestival: Concert at Sea. Sinds 2006 wordt dit festival aan het begin van de zomervakantie georganiseerd door de Zeeuwse band BLØF.

Het begon allemaal met een optreden van de band in de zomer van 2003 op Schouwen-Duiveland. Er kwamen toen 40.000 bezoekers naar dit gratis optreden. Eind 2005 besloot de band dat dit een vervolg moest krijgen. De eerste editie trok meer dan 60.000 betaalde bezoekers. Vanaf de vierde editie in 2009 wordt het festival over 2 dagen gehouden. In 2016 kwamen er maar liefst 80.000 bezoekers naar Concert at Sea!

Meer dan muziek

Tijdens Concert at Sea treden tegenwoordig tientallen artiesten op. Maar het festival wordt vooral geroemd om de uitstekende sfeer, het heerlijke eten en drinken en de unieke locatie. Wat is er nu mooier dan met muziek op de achtergrond en een cocktail in de hand de zon in de zee te zien zakken?

Vakantie in Zeeland

Wilt u ook genieten van dit unieke festival aan zee? Zorg dan dat u op tijd kaartjes koopt. De kaartjes zijn vaak binnen een uur uitverkocht! Maar ook als er geen muziekfestival aan zee is, is Zeeland een heerlijke provincie voor een echte strandvakantie. Kijk maar eens rond in ons aanbod van vakantiehuizen in Zeeland.

De zekerheid van: