Culinair eten op het strand

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:StrandUit eten

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden de eerste strandtenten op de Nederlandse stranden gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen vrijwel alle strandtenten van onze stranden omdat de Duitse bezetter de kust als risicogebied voor een mogelijke invasie beschouwden. Er kwamen veel bunkers in de plaats.

Tegenwoordig staan er bijna 400 strandpaviljoens langs de Nederlandse kust. Maar de tijd dat je bij een strandpaviljoen alleen een tosti of een paar lauwe bitterballen kon kopen, ligt achter ons.  Steeds meer strandpaviljoens hebben een hippe inrichting, een uitgebreide kaart en een professionele keuken.

In Nederland zijn zelfs een aantal echte strandrestaurants waar u dan weliswaar niet in uw zwembroek gaat eten, maar wel zult genieten van een heerlijke lunch of diner met de zee als decor. Krijgt u al trek? Wij zetten de 3 lekkerste strandrestaurants op een rijtje

Beste strandrestaurants in Nederland

1 Strandrestaurant Woest in Callantsoog
Woest is een strandrestaurant in Callantsoog waar u uitstekend kunt eten. Het restaurant is sfeervol ingericht en heeft een groot terras. Woest ligt bij de eerste strandopgang van Callantsoog. Tot Pasen is Woest alleen geopend op do t/m zo van 10.00 tot 22.00 uur. Vakantiehuizen bij Callantsoog

2. Beachrestaurant Zeepaardje
Beachrestaurant Zeepaardje op het strand van Egmond aan Zee is een trendy paviljoen met heerlijke, seizoensgebonden gerechten als mosselen en asperges. Voor de wijnliefhebbers serveert het resaurant een groot assortiment aan mooie wijnen. Het Zeepaardje is vanaf april tot eind oktober geopend. Vakantiehuizen bij Egmond aan Zee

3. Strandrestaurant Our Seaside in Renesse
Dit stijlvolle strandrestaurant ligt in Renesse aan de Zeeuwse kust. Zeeland heeft een uitstekende reputatie op culinair gebied en Our Seaside maakt deze reputatie helemaal waar. U kunt hier, met uitzicht op de Noordzee, genieten van culinaire gerechten. Vakantiehuizen in Zeeland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Trouwen aan zee

Door Silke op maandag 21 maart 2016.
Categorieën:CultuurKustStrand

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven en die vier je natuurlijk uitgebreid met vrienden en familie. Het liefst natuurlijk op een onvergetelijke plek.

Trouwen in het zand

Genieten met je gasten van een onvergetelijk uitzicht over de Noordzee. Toosten met je voeten in de branding en even wegdromen in de armen van je bruid of bruidegom terwijl de zon langzaam in de zee zakt… hoe romantisch wil je het hebben?

Lees verder >

Typisch Zeeuws

Door Peter op woensdag 18 februari 2015.
Categorieën:Cultuur

De provincie Zeeland heeft veel kenmerkende producten en gebruiken voortgebracht die we in heel Nederland kennen. Het wereldberoemde Zeeuwse meisje is misschien wel het meest bekend. Maar er is nog veel meer. Hieronder onze top 3 met typisch Zeeuwse zaken. Tijdens een vakantie in Zeeland kom je ze zeker tegen!

Lees verder >

Filmfestival aan de Noordzee

Door Silke op vrijdag 9 juni 2017.

Bent u een liefhebber van een vakantie aan de Zeeuwse kust? Kijkt u graag naar een mooie film? Dan wordt het tijd dat u het festival Film by the Sea leert kennen!

Dit unieke Zeeuwse festival is ontstaan in 1999 en wordt jaarlijks georganiseerd. Het festival is bekend geworden met de vertoning van boekverfilmingen en dient als podium voor voorpremières van zowel grote commerciële films als arthouse films die nog geen distributeur in Nederland hebben.

Lees verder >