Culinair eten op het strand

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:StrandUit eten

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden de eerste strandtenten op de Nederlandse stranden gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen vrijwel alle strandtenten van onze stranden omdat de Duitse bezetter de kust als risicogebied voor een mogelijke invasie beschouwden. Er kwamen veel bunkers in de plaats.

Tegenwoordig staan er bijna 400 strandpaviljoens langs de Nederlandse kust. Maar de tijd dat je bij een strandpaviljoen alleen een tosti of een paar lauwe bitterballen kon kopen, ligt achter ons.  Steeds meer strandpaviljoens hebben een hippe inrichting, een uitgebreide kaart en een professionele keuken.

In Nederland zijn zelfs een aantal echte strandrestaurants waar u dan weliswaar niet in uw zwembroek gaat eten, maar wel zult genieten van een heerlijke lunch of diner met de zee als decor. Krijgt u al trek? Wij zetten de 3 lekkerste strandrestaurants op een rijtje

Beste strandrestaurants in Nederland

1 Strandrestaurant Woest in Callantsoog
Woest is een strandrestaurant in Callantsoog waar u uitstekend kunt eten. Het restaurant is sfeervol ingericht en heeft een groot terras. Woest ligt bij de eerste strandopgang van Callantsoog. Tot Pasen is Woest alleen geopend op do t/m zo van 10.00 tot 22.00 uur. Vakantiehuizen bij Callantsoog

2. Beachrestaurant Zeepaardje
Beachrestaurant Zeepaardje op het strand van Egmond aan Zee is een trendy paviljoen met heerlijke, seizoensgebonden gerechten als mosselen en asperges. Voor de wijnliefhebbers serveert het resaurant een groot assortiment aan mooie wijnen. Het Zeepaardje is vanaf april tot eind oktober geopend. Vakantiehuizen bij Egmond aan Zee

3. Strandrestaurant Our Seaside in Renesse
Dit stijlvolle strandrestaurant ligt in Renesse aan de Zeeuwse kust. Zeeland heeft een uitstekende reputatie op culinair gebied en Our Seaside maakt deze reputatie helemaal waar. U kunt hier, met uitzicht op de Noordzee, genieten van culinaire gerechten. Vakantiehuizen in Zeeland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Best gewaardeerde stranden van Nederland

Door Silke op maandag 13 juni 2016.

'Zoover' is een Nederlandse website die gericht is op het verzamelen en delen van beoordelingen over vakantiebestemmingen. De beoordelingen worden door gebruikers aangeleverd die op de genoemde bestemming geweest zijn. Onlangs heeft 'Zoover' duizenden strandliefhebbers de vraag gesteld: wat is jouw favoriete Nederlandse strand. Daarbij werden ook de ruim 50.000 reviews van strandbestemmingen in Nederland doorgespit en op die manier werd bepaald welke stranden in ons land het meest gewaardeerd worden.

Rustige stranden zijn favoriet

Lees verder >

De temperatuur van de Noordzee

Door Peter op maandag 28 juli 2014.
Categorieën:KustNieuws

De temperatuur van het water in de Noordzee varieert gedurende het jaar behoorlijk. In januari is het water langs onze stranden zo'n 5 graden, terwijl de gemiddelde temperatuur in augustus kan oplopen tot zo'n 19 graden. Tijdens warme zomers kan dat zelfs nog een paar graden meer zijn.

Lees verder >

Film op Terschelling

Door Silke op vrijdag 4 november 2016.

Als sinds 2009 staat Terschelling in november in het teken van de film. Vier dagen lang kunt u tijdens de Terschellinger Filmdagen genieten van maar liefst 75 films uit 30 verschillende landen.

Op 15 verschillende locaties worden films vertoond aan een klein of een wat groter publiek. Want de plekken waarop je film kunt kijken zijn bijzonder. U kunt terecht in het Westend Theater, Hotel NAP, hotel Oepkes, het voormalige kerkje de Kraak, de Doopsgezinde kerk, het natuurmuseum, discotheek de Braskoer en het Dorpshuis, maar dit jaar kunt u ook films kijken op onverwachte plekken.

Lees verder >