Culinair eten op het strand

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:StrandUit eten

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden de eerste strandtenten op de Nederlandse stranden gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen vrijwel alle strandtenten van onze stranden omdat de Duitse bezetter de kust als risicogebied voor een mogelijke invasie beschouwden. Er kwamen veel bunkers in de plaats.

Tegenwoordig staan er bijna 400 strandpaviljoens langs de Nederlandse kust. Maar de tijd dat je bij een strandpaviljoen alleen een tosti of een paar lauwe bitterballen kon kopen, ligt achter ons.  Steeds meer strandpaviljoens hebben een hippe inrichting, een uitgebreide kaart en een professionele keuken.

In Nederland zijn zelfs een aantal echte strandrestaurants waar u dan weliswaar niet in uw zwembroek gaat eten, maar wel zult genieten van een heerlijke lunch of diner met de zee als decor. Krijgt u al trek? Wij zetten de 3 lekkerste strandrestaurants op een rijtje

Beste strandrestaurants in Nederland

1 Strandrestaurant Woest in Callantsoog
Woest is een strandrestaurant in Callantsoog waar u uitstekend kunt eten. Het restaurant is sfeervol ingericht en heeft een groot terras. Woest ligt bij de eerste strandopgang van Callantsoog. Tot Pasen is Woest alleen geopend op do t/m zo van 10.00 tot 22.00 uur. Vakantiehuizen bij Callantsoog

2. Beachrestaurant Zeepaardje
Beachrestaurant Zeepaardje op het strand van Egmond aan Zee is een trendy paviljoen met heerlijke, seizoensgebonden gerechten als mosselen en asperges. Voor de wijnliefhebbers serveert het resaurant een groot assortiment aan mooie wijnen. Het Zeepaardje is vanaf april tot eind oktober geopend. Vakantiehuizen bij Egmond aan Zee

3. Strandrestaurant Our Seaside in Renesse
Dit stijlvolle strandrestaurant ligt in Renesse aan de Zeeuwse kust. Zeeland heeft een uitstekende reputatie op culinair gebied en Our Seaside maakt deze reputatie helemaal waar. U kunt hier, met uitzicht op de Noordzee, genieten van culinaire gerechten. Vakantiehuizen in Zeeland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Lees verder >

Wordt het morgen strandweer?

Door Silke op vrijdag 6 mei 2016.
Categorieën:KustNatuurStrand

Heb je genoten van een lekkere lange dag aan het strand vanuit je vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Ben je benieuwd of je morgen ook weer je matje in het zand kunt uitrollen?

Dan kun je natuurlijk op je smartphone kijken om het weer op te vragen. Maar je kunt ook naar de natuur om je heen kijken om het komende weer te voorspellen. Wij geven je een paar handige manieren om zonder krant, internet, radio of tv het weer voor morgen te voorspellen!

Lees verder >

In de winter naar Ameland

Door Silke op woensdag 20 december 2017.

De schitterende winterzon, frisse koude zeelucht, en de duinen bedekt onder een laagje van ijskristalletjes… Ameland is prachtig in haar winterjasje! In de zomer is er al heel veel strand voor de toeristen die het eiland bezoeken, maar in de wintermaanden bent u bijna de enige op het strand. Dat is een onwerkelijke, bijna sprookjesachtige ervaring.

Lees verder >