Culinaire wandeling in Noord-Holland

Bent u binnenkort een paar dagen te gast in een vakantiehuis in Noord-Holland? Bezoekt u dan de historische stad Alkmaar. U zult verrast zijn over de prachtige monumenten, grachten en het eeuwenoude Waagplein met de Waag en natuurlijk de wereldberoemde kaasmarkt!

Lekker shoppen
In Alkmaar kunt u heerlijk winkelen, want naast de grote winkelketens vindt u veel bijzondere boetiekjes. Vooral de straten van ‘d’Oude Stad’ zijn een paradijs voor shoppers!

Bijzondere musea
Alkmaar heeft een aantal bijzondere musea. Het Stedelijk Museum Alkmaar, naast de Grote Sint Laurenskerk, zit boordevol kunst en geschiedenis. Maar neem ook een kijkje in het Hollands Kaasmuseum en het Biermuseum. Beatlefans halen hun hart op in het Beatlesmuseum!

Lekker eten en drinken
Na het shoppen of museumbezoek wordt het tijd om de horeca te ontdekken. Alkmaar heeft een groot aanbod van gezellige kroegjes, terrassen en verschillende restaurants. Op het gebied van eten is veel mogelijk in Alkmaar: van een snelle daghap of tapas op het terras tot uitgebreid tafelen in een chique restaurant.

Wandelen langs wijn en spijs
Op zondag 3 november kunt u op één middag de leukste restaurants van Alkmaar ontdekken. Tijdens de Wijn-Spijs wandeling wandelt u tussen 12.00 en 17.00 uur langs zes Alkmaarse restaurants. In elk restaurant geniet u van een zorgvuldig uitgezochte wijnspijs combinatie. Het gaat telkens om een verrukkelijk gerecht, inclusief een glas bijpassende wijn. De chefs en sommeliers zorgen voor een echte restaurant ervaring.

Verrassend en lekker
Er doen dit jaar acht restaurants mee aan de Alkmaarse wijnspijs wandeling. Daarbij is bijvoorbeeld de 1480 Foodbar, die in 2014 op een unieke plek, dichtbij het Waagplein is geopend. Het restaurant serveert heerlijke cocktails, meer dan 20 open wijnen die per glas verkrijgbaar zijn en echte barista koffie. In de open keuken worden internationale gerechten en verse zeevruchten heerlijk bereid. Of wat dacht u van restaurant ’t Fnidsen? Dit sfeervolle restaurant is een initiatief van Sam Piscaer Martijn Rootring. Sam was eerder werkzaam in het Amstel Hotel, Landgoed Duin en Kruidberg en als eigenaar van restaurant Locatie in Heiloo. Martijn is een ervaren vinoloog. Misschien gaat u wel genieten bij de Heeren van Sonoy. Dit restaurant is gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Alkmaar!

Als u uw ticket activeert ziet u direct welke zes u die middag gaat bezoeken. Als dat geen lekkere manier is om het prachtige Alkmaar te ontdekken?

De zekerheid van: