Daarom naar Terschelling!

Door Silke op maandag 8 april 2019.
Categorieën:CultuurStrand

Terschelling is populair. Al jaren. Recessie, slechte zomers of dalende vliegprijzen lijken geen invloed te hebben op de populariteit van die Waddeneiland. Jaarlijks stappen ruim een half miljoen toeristen op de boot in Harlingen. Voor veel gasten is het niet het eerste bezoek. Herhalingsbezoek is op Terschelling de gewoonste zaak van de wereld. Generatietoerisme lijkt op Terschelling te zijn uitgevonden. Mensen die als peuter met hun ouders naar Terschelling kwamen, komen nu met hun kleinkinderen!

Wat is de reden van het succes van Terschelling?

Bent u nog nooit op vakantie in een huisje op Terschelling geweest? Vraagt u zich af waarom het eiland zo populair is en zoveel trouwe fans heeft? Wij zetten de top 5 redenen voor een bezoek aan Terschelling op een rij!

1. De reis is al een vakantie op zich
Als u in Harlingen op de boot stapt, is uw vakantie al volop begonnen. Geniet gedurende ongeveer twee uren van het prachtige uitzicht over de Waddenzee en de meeuwen die met u meevliegen. De reis met de boot dwingt u om afstand te nemen van uw reguliere leven, waardoor u “echt even weg” bent. Met een beetje geluk spot u onderweg al een zeehond!

2. Het echte eilandgevoel
Terschelling is een heerlijk vakantie-eiland met kleine dorpjes, rust, ruimte en veel mooie natuur. De brede, schone stranden nodigen uit voor heerlijke wandelingen. Het eiland en haar bewoners zijn gastvrij, informeel, gemoedelijk en vooral zichzelf.

3. De zon schijnt er vaker
Op de Waddeneilanden zorgt de wind ervoor dat regenwolken snel overwaaien. Een regenbui duurt nooit lang en voor u het weet zit u weer in het zonnetje!

4. Mooie vrijstaande huizen
Op Terschelling heeft u de keuze uit prachtige hotels, B&B ’s en opvallend veel charmante, vrijstaande vakantiehuizen. Stuk voor stuk accommodaties waar u zich direct thuis voelt.

5. Verschillend maar toch samen
U zult het merken als u op Terschelling op vakantie bent. Het eiland heeft niet één specifieke doelgroep. De diverse soorten badgasten hebben het tegelijk naar hun zin: gezinnen, groepen, jongeren, de “grijze” golf, echtparen, yuppen, cultuurzoekers en natuurliefhebbers.

Geniet van een vakantie op Terschelling

Komt u binnenkort ook naar Terschelling? Kies uit tientallen vakantiehuizen op Terschelling. Op Fijnopvakantie kunt u eenvoudig op zoek gaan naar uw ideale huisje op het eiland en direct online boeken.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een echte Zeeuw ontmoeten

Door Peter op woensdag 6 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

Heb jij dit jaar een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan heb je een vakantie gekozen in de provincie met de breedste en schoonste zandstranden van Nederland. Veel stranden hebben een blauwe vlag die aangeeft dat je er schoon en veilig zwemwater vindt en op bijna alle stranden vind je strandpaviljoens waar je heerlijk kunt bijkomen van een strandwandeling en kunt genieten van een drankje of een lekker gegrild visje.

Lees verder >

Kwetsbare duinen

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:Natuur

Langs onze hele kust, van Schiermonnikoog tot de aan de grens met België in Zeeuws Vlaanderen, is een bijna onafgebroken gordel van duinen te vinden. Het duinlandschap is een relatief smalle strook die is opgebouwd uit een aantal onderdelen. In zee liggen de zandplaten, daarna volgt het strand met de jonge duinen direct langs het strand. De oude duinen liggen verder landinwaarts.

Lees verder >

De 5 mooiste dorpen van Zeeland

Door Silke op woensdag 17 januari 2018.

Een vakantie in Zeeland is een onvergetelijke vakantie. Bij een bezoek aan de meest zuidelijke kustprovincie van ons land merk je dat je in een bijzonder stuk van ons land terecht bent gekomen. Hier leven de bewoners al eeuwenlang met wind en water en veel van de prachtige dorpen danken zelfs hun bestaan aan de aanwezigheid van het zeewater.

Lees verder >