De geschiedenis van de bikini

Op 5 juli 1946 presenteerde een Franse auto ontwerper (!), Louis Réard zijn ‘bikini'. Het was een aanpassing op het tweedelige badpak van de Parijse modeontwerper Jaques Heim. Hij ontwierp in 1932 al een tweedelig badpak, de zogenaamde Atome. Bij de aanpassing van Réard werd het broekje vooral kleiner waardoor de navel te zien werd. Dat was het begin van een ware badmode revolutie.

Waar komt de naam bikini vandaan?

In 1946 hadden de Fransen net een atoombom getest op het onbewoonde atol Bikini in de Grote Oceaan. Louis Réard hoopte dat zijn ontwerp net zo’n explosief succes zou worden als het kernwapen…

Is de bikini populair?

Het grote succes voor de bikini kwam pas in 1953, toen Brigitte Bardot er een droeg tijdens het filmfestival van Cannes. Vanaf dat moment wilden veel vrouwen meer huid en rondingen laten zien. De burgermeester van Beninorm kreeg zelfs toestemming van Franco, om bij wijze van uitzondering op het bikiniverbod in Spanje, de nieuwe badmode in zijn stad toe te staan.

Vanaf het jaar 2000 is de bikini populairder dan het badpak. Op dit moment is de keuze in modellen en kleuren groter dan ooit. Dames kunnen kiezen uit de high waist bikini, de hig neck bikini, de triangel bikini, de push up bikini, de fringe bikini, de halter bikini, de bandeau bikini, de tankini of de monikini… weet jij al wat je aandoet tijdens je vakantie aan de Nederlandse kust?

Weetjes over bikini’s

De meest verkochte kleur is blauw. Zwart komt op de tweede plaats. Gele bikini’s zijn het minst populair.

Van alle prints op bikini’s zijn bloemenprints het meest gevraagd.

De zekerheid van: