De leukste uitjes met kinderen in Zeeland

Een vakantie in een vakantiehuis in Zeeland betekent genieten voor het hele gezin. De provincie lijkt gemaakt voor een heerlijke familievakantie vol plezier en spannende ontdekkingen. Zeeland heeft een kustlijn van 650 kilometer dus een dagje languit op een handdoek in de zon of schelpen verzamelen in de branding ligt voor de hand.

Maar er is nog veel meer leuks te doen!

Tips voor uitjes met kids

Bent u op zoek naar een avontuurlijk uitje, een leerzaam uitje of wilt u weten waar u heerlijk uit eten kunt? Wij geven onze drie leukste tips voor een heerlijk dagje uit met de kinderen.

Zeehonden kijken in de Oosterschelde
Op een van de zandbanken in de Oosterschelde woont een grote groep zeehonden. De rondvaartboot van Frisia rondvaarten vertrekt vanuit Sint-Annaland of Zierikzee voor een tocht van 2 tot 2,5 uur. Tijdens laag water kunt u de zeehonden van heel dichtbij bekijken. Met een beetje geluk ziet u zelfs nog een bruinvis (de Nederlandse dolfijn) zien.
Echte avonturiers kunnen ook met een eigen boot naar de zeehonden. Vanuit Ouddorp kunt u bij het outdoor bedrijf Zeeland Buitenland een kajak huren om naar de zandbanken te varen!

Leren over de ramp van 1953
Bij een vakantie in Zeeland hoort het verhaal van de watersnoodramp. In Zeeland zien kinderen van dichtbij hoe het komt dat onze kustlijn niet van Utrecht naar Breda loopt. Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk vertelt het verhaal van de overstroming van een groot deel van de provincie Zeeland in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953. In het museum is een speciale interactieve jeugdroute uitgezet. Koos en Mina waren 5 en 12 jaar oud toen het huis waarin ze woonden werd overvallen door het water. Kinderen leren aan de hand van hun verhaal het museum kennen. Door opdrachten te doen kunnen jonge bezoekers zelfs een mooie beloning verdienen.

Lekker lunchen in Grijpskerke
Hof Poppendamme in Grijpskerke wordt wel het relaxrestaurant van Zeeland genoemd. Het is een sfeervol restaurant. De menukaart staat vol met heerlijke lunchgerechten zoals wentelteefjes, soep, tosti’s, maar ook boterhammen met kaas, hagelslag of jam. Naast lekker eten kunnen kinderen in Hof Poppendamme ook heerlijk spelen in de binnenspeeltuin van meer dan 500 m2 of de buitenspeeltuin met trampoline, kabelbaan, springkussen, voetbalveld en nog veel meer. Hof Poppendamme is de mooiste ontdekking voor een lunch met het hele gezin!

Zin in Zeeland?

Heeft u al zin gekregen om met de kinderen lekker een paar dagen Zeeland te ontdekken vanuit een vakantiehuis? Kijk naar ons aanbod van de leukste vakantiehuizen aan de Zeeuwse kust.

De zekerheid van: